Hírek
Kilencven éves korában pénteken Rómában elhunyt Luigi Comencini olasz filmrendező.
Hírek
Az 1900-as évek elején olaszok ezrei emigráltak az Egyesült Államokba a jobb élet reményében. Salvatore egyike azoknak, akik mindenüket egy lapra tették fel: az özvegy farmer eladja a házát, földjét, állatait, hogy gyermekeivel és idős édesanyjával az új világba vándoroljon, ahol mindegyiküknek több jut majd a jóból.
Hírek
Autóbaleset következtében csütörtökre virradóra Los Angeles közelében életét vesztette Bob Clark amerikai filmrendező.
Hírek
Az Új Budapest Filmstúdió részvételével készült A csapda című szerb-német-magyar koprodukció három díjat nyert el a wiesbadeni filmfesztiválon, mely április 3-án ért véget.
Hírek
Egy amerikai kém, Elliot (Nick Nolte) úgy dönt, hogy eltűnik, amikor lényeges információ birtokába jut. Ugyanakkor szeretné viszontlátni lányát, Orlandot (Sarah Forestier), akit tíz évvel korábban elhagyott.
Hírek
Egy pók, egy ogre és egy kalóz tör májusban az amerikai box office-lista sohasem látott csúcsaira. A Pókember 3. (magyar bemutató: 5. 3.), a Harmadik Shrek (magyar bemutató: 6. 14.) és A Karib-tenger kalózai 3. – A világ végén (magyar bemutató: 5. 24.) közel egy időben kerül az amerikai mozikba, s mivel mindhárom film hatalmas sikernek örvend a nézők körében, a konkurens stúdiók előre dörzsölik a kezüket a várható csúcsbevétel reményében.
Hírek
Egy reggel Harold Crick (Will Ferrell), a teljesen átlagos és szemlátomást magányos informatikus arra ébred, hogy egy női hang kommentálja minden mozdulatát, gondolatát és érzését, méghozzá félelmetes alapossággal. Harold precíz élete egyik pillanatról a másikra feje tetejére áll, hisz a narrációt csak ő hallja, s mikor a hang bejelenti, hogy Harold Crick hamarosan elhalálozik, a férfi elhatározza, hogy felkeresi a hang tulajdonosát, aki élete történetét írja, s meggyőzi arról, hogy változtassa meg befejezést.
Hírek
Terry Gilliam világhírű brit rendező és a híres Monty Python-csoport egykori tagja életműdíjban részesül a Fantasztikus Filmek Amszterdami Fesztiválján.
Hírek
Ebben az egzisztencialista komédiában szerelem, csalfaság és fantázia kerülnek terítékre, miközben egy gyakorlatilag lakatlan cseh határmenti falu kocsmájában egy rozoga tévén a jégkorong világbajnokság eseményei zajlanak.
Hírek
Júliustól elvileg bárki Steven Spielberg fiának az iskolatársa lehet – és még el sem kell költöznie Magyarországról. Már idén nyit Budapesten a nemzetközi filmszakma legrangosabb iskolája, a New York Film Academy.
Hírek
Kolumbusz Kristóf származásának rejtélye a témája a filmrendezők doyenje, Manoel de Oliveira új alkotásának.
Hírek
Az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című filmet csütörtöktől játsszák a mozikban; Szász János alkotásának díszbemutatóját szerdán tartják Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban – közölték a szervezők.
Hírek
Több mint ötven nevezés érkezett a világ minden tájáról a 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra, amelyet április 12-től rendeznek meg Budapesten - közölték a szervezők.
Hírek
Április 5-én kerül országszerte a mozikba a Kis Vuk előzetese, így a várva várt film első képkockáival már Húsvétkor találkozhatnak a családok.
Hírek
Film készült az 56 csepp vér című rockmusicalból, amelynek egyik főszerepét a nemrégiben elhunyt Kaszás Attila játszotta; az alkotást csütörtöktől vetítik a szegedi Belvárosi moziban és a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Hírek
Elmarad a székesfehérvári Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivál; a rendelkezésre álló pénz ugyanis kevés arra, hogy a megszokott és elvárt nívón rendezzék meg a mustrát – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón a fesztivál igazgatója.
Hírek
Mészáros Márta a díszvendég a női filmek fesztiválján Szöulban: a világhírű magyar rendezőnő emblematikus alkotásait tűzik műsorra Dél-Korea fővárosában április 5 – 12. között.
Hírek
A Wachowski fivérek Speed Racer (Autóversenyző) című új filmjében a főhős (Emile Hirsch) anyukáját Susan Sarandon alakítja majd, apukáját pedig John Goodman.
Hírek
Hetvenöt éve, 1932. április 4-én született New Yorkban Anthony Perkins, aki Alfred Hitchcock Psycho című filmjében oly feledhetetlenül alakította a pszichopata gyilkos Norman Batest.
Hírek
Megsérült három tinédzser egy lövöldözésben a hollywoodi szórakoztatóipar egyik legnépszerűbb díjátadó show-műsorává vált Kid's Choice Awards (KCA) afterpartyján, amelyre egy ötfős bűnbanda tört be a vasárnapra virradó éjjel.
Hírek
Niki Caro, A bálnalovas című film világhírű új-zélandi rendezője következő filmjét Ken Dornstein Az égből hullott fiú című művéből készíti.
Hírek
Négy filmet mutat be a közelgő franciaországi elnökválasztás alkalmából hétfőtől a budapesti Francia Intézet – közölte az intézmény.
Hírek
Kocsis Ágnes Friss levegő című filmjét a „goEast” filmverseny mutatja be első ízben a német közönségnek. A wiesbadeni filmszemle március 28-án kezdődik. A közép- és kelet-európai mozgóképeknek szentelt fesztiválon mindössze tíz játékfilm kelhet versenyre a fődíjért, az Arany Liliomért. A többszörös díjnyertes Friss levegő-t Kocsis Ágnes személyes részvételével mutatják be a versenyprogramban.
Hírek
Mire képes 300 katona? Bármire. Leonidasz, spártai király (Gerard Butler) háromszáz harcosával bebizonyítja, hogy nincs az a túlerő, ami biztos győzelmet jelent.
Hírek
A Casablanca című film három sztárja egyáltalán nem akart szerepelni a romantikus drámában -–állítja egy Ingrid Bergmanról Amerikában megjelent új életrajzi kötet.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Ha már Ádám evett a tudás fájáról, evett volna eleget."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ