Hírek
Antal Nimród ifjú magyar filmrendezõ amerikai film forgatásáról tárgyal: a Hollywood Reporter című lap honlapja szerint, a Kontroll című, 2004-ben készült, rendkívül sikeres film forgatókönyvíró-rendezője a Vacancy (Üres szoba) című klasszikus horrort rendezné újra Sarah Jessica Parker és Luke Wilson fõszereplésével.
Hírek
Két alvó gyerekre vigyázni egy szupermodern, csupaüveg luxusvillában – minden babysitter álma. Vagy rémálma. Jill (Camilla Belle) csak gimnazista, de szívesen vállal apróbb munkákat. Amikor egy környékbeli, jómódú házaspár arra kéri, hogy éjfélig vállalja el a gyerekeit, boldogan mond igent.
Hírek
Saját viharos életéről Jane Birkin angol énekes-színésznő filmet készít, amelyhez a forgatókönyvet is ő írta. A mű emlékiratait helyettesíti, amelyet nem akart megírni, bár több helyrõl felkérték erre.
Hírek
Június 2-án, vagyis ma kezdődik Kolozsváron az 5. Transilvania, Románia első nemzetközi filmfesztiválja. A több mint 100 mozgóképet felvonultató rendezvényen a legújabb filmeket ismerheti meg a nagyközönség Erdély kulturális központjában.
Hírek
Akinek nem karácsonykor van a születésnapja, az nem tudja átérezni azt az életen át tartó mélabút (vagy nevezzük bátran dühnek), amit a karácsonyi és a születésnapi ajándékok egymásba mosódása okoz. Legalább a csomagolópapír lenne kétféle!
Hírek
Borsos Mihály Expositio I. Művészek, műtermek, művek című könyvének bemutatója június 1-én csütörtökön 17-órakor lesz a Fókusz Könyváruházban.
Hírek
Az elsősorban történelmi és politikai témájú filmeket bemutató 59. cannes-i filmfesztiválon egyetlen film sem volt kiemelkedő, így a zsűri rutinból a brit Ken Loach The Wind That Shakes The Barley (Az árpát lengető szél) című klasszikus alkotásának ítélte az Arany Pálmát - vélték hétfői kommentárjaikban a francia napilapok.
Hírek
A filmbemutatók mellett a világ legnagyobb filmvására működött a vasárnap véget érõ 59. cannes-i filmfesztiválon, amelyen elsõsorban a kelet-európai filmipar megerõsödése kapott hangsúlyt.
Hírek
Megosztott harmadik díjat nyert Kocsis Ágnes A vírus című rövidfilmje a hivatalos versenyprogram főiskolás vizsgafilmeket felvonultató Cinéfondation elnevezésű szekciójában az 59. cannes-i filmfesztiválon.
Hírek
Alain Delon 70 éves világhírű francia színész nem vállalta el XV. Lajos francia király szerepét Sofia Coppola amerikai rendezõnõ Marie-Antoinette című filmjében, mert szerinte egy amerikai nem tud elbeszélni egy francia történetet - derült ki a Metro című újság francia változatából, a bukással felérõ cannes-i sajtóbemutató másnapján.
Hírek
Marc hirtelen szeszélytől vezérelve leborotválja a bajuszát, de hazatérő felesége nem vesz észre rajta semmilyen változást. A dolog egyre különösebbé válik, amikor sem a barátai, sem a kollegái nem veszik észre, hogy nincsen többé bajusza. Marc úgy érzi, hogy jó viccből is megárt a sok, és arra kéri Agnèst, hogy hagyja abba a játékot.
Hírek
Darvas Iván Kossuth- és Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész életműdíjban részesül a Székesfehérváron május 29-én kezdõdõ II. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztiválon.
Hírek
Kocsis Ágnes, akinek két filmjét is meghívták az 59. cannes-i filmfesztiválra, az Arany Kameráért versengő további 28 rendezõ és az őket zsűriző, belga Dardenne testvérek társaságában vonult fel kedden este a fesztiválpalota vörös szõnyegén.
Hírek
Június 8-án kezdődik a spanyolországi Katalóniában a 34. Huesca Filmfesztivál. A sokszínű programot kínáló filmünnep rövidfilmversenyébe Kardos Sándor Résfilm, Csáki László Darazsak, ludak, körtefa… és M. Tóth Géza Maestro című alkotása kapott meghívást. Utóbbi két rendező személyesen mutatja be művét a Huesca-i közönségnek.
Hírek
Christopher Lambert is részt vett A harag napja című film hétfőn este Szegeden tartott világpremierjén. Az angol-magyar koprodukcióban készült alkotást a Belvárosi moziban mutatták be.
Hírek
Hétfőn este Szegeden mutatják be az angol-magyar koprodukcióban készült A harag napja című filmet, a világpremieren a magyar alkotók mellett részt vesz a produkció egyik főszereplője Christopher Lambert is.
Hírek
Paul Greengrass, az észak-írországi terrorizmus hatásait bemutató Véres vasárnap (Bloody Sunday) írója és rendezője most arra a napra irányítja kameráit, amely örökre megváltoztatta világunkat. A United 93-as (United 93) című filmben Greengrass azoknak az embereknek a történetét mondja el, akik 2001. szeptember 11-én a United Airlines légitársaság 93-as járatának fedélzetén utaztak.
Hírek
Az SPI International filmforgalmazó és gyártó vállalat a Cannes-i Filmfesztivál alatt aláírta Európa egyik legnagyobb filmprojektjéről szóló szerződést. Az Asterix és az Olimpia (Asterix aux jeux Olympiques) egy 80 millió eurós gyártási költségű film, amely a sikeres és már-már örökzöld Asterix sorozatot folytatja.
Hírek
Országos felháborodást kavart Michael Winner neves brit filmrendező, aki az egyik legmagasabb királyi elismerést azzal utasította vissza, hogy azt vécépucolóknak szokták osztogatni.
Hírek
A 16. századi Velencében járunk. Bassanio (Joseph Fiennes) fiatal, nemesi származású barátjától, Antoniotól (Jeremy Irons) egy nagyobb összeget kér kölcsön, hogy elhajózhasson Belmontba, és megkérhesse a szépséges Portia (Lynn Collins) kezét.
Hírek
Június 9-én, 10-én és 11-én – Új hullám elnevezéssel – mutatkozik be Miskolcon a Színház és Filmművészeti Egyetem. A három napos rendezvényen vetítések, beszélgetések lesznek az egyetem hallgatóival, tanáraival és fiatal filmesekkel.
Hírek
A közönség és a kritika is Gérard Depardieu-nek a művészfilmekbe való sikeres visszatéréseként értékelte a Quand j'étais chanteur (Amikor énekes voltam) című filmben nyújtott alakítását, amelyet pénteken mutattak be az 59. cannes-i filmfesztiválon.
Hírek
A szakhatósági engedélyek megszerzését követően, Etyeken megkezdődött a Korda Sándor Filmstúdió építése.
Hírek
A Da Vinci-kódnál is hűvösebben fogadta a szerdai sajtóvetítésen Sofia Coppola Marie-Antoinette című filmjét az 59. cannes-i filmfesztivál közönsége.
Hírek
Nem jó film, de érdekes. S hogy miként fér meg ez a kettő egymás mellett? Nehéz kérdés, jobb föl sem tenni! Mindenesetre a Kedves Wendy című mozi különleges világba vezeti be a nézőket.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Az ostobaság csökkenését nevezzük haladásnak"
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ