Hírek
Itt a tavasz, Verne, a teknőc, és erdei barátai felébrednek téli álmukból, és indulnának élelmet gyűjteni jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És nem a postás bácsi. Hanem a SÖVÉNY.
Hírek
Bravózva és nagy tapssal fogadták Pálfi György Taxidermia című filmjét pénteken az 59.cannes-i filmfesztiválon.
Hírek
A VOX mozimagazin® 2006 májusában immár ötödik alkalommal rendezi meg legnagyobb éves rendezvényét, a VOXCar™-díjátadó gálát. Az ötödik díjátadóra 2006. május 28-án este az Iparművészeti Múzeum Aulájában kerül sor, reprezentatív körülmények között.
Hírek
A kebab, a kung fu, Shakespeare, és a szagos pelenkák világa csak első hallásra áll távol egymástól. Vannak olyanok, akiknek az élete a fenti világok metszetébe tartozik.
Hírek
A Dear Wendy című film Dick (Jamie Bell - Billy Elliot), a magányos fiatalember története, aki Estherslope-ban, egy szegény, dél-kelet amerikai bányászvárosban él. Amikor Dick egy nap véletlenül egy kis pisztolyt talál, pacifista nézetei ellenére különös vonzódást kezd érezni a fegyver iránt.
Hírek
Miközben a francia szaksajtó üdvözli az európai mozi visszatérését a cannes-i filmfesztiválra, a francia tengerparti kisváros leginkább egy amerikaira kaszinóra emlékeztet a nemzetközi seregszemle napjaiban.
Hírek
Az utolsó napjaim című film a francia fenegyerek, Francois Ozon legújabb mozija. A minden egyes alkotásával újat mutató Ozon ezúttal sem okoz csalódást, sőt! Visszafogott, csöndes és gyönyörű filmet készített egy fiatal férfi halálba vezető útjáról.
Hírek
Két alak rajzolódik ki a homok óceánjában: Ishtar, a bájos kislány, és nagypapája, Bab’Aziz, a vak dervis. Céljuk a dervisek nagy találkozója, melyre harmincévente egyszer kerül sor. Ahhoz, hogy odataláljanak, hitük kell legyen, a szívükkel meg kell hallaniuk a sivatag végtelen csöndjét.
Hírek
Párizs, 1980. Egy börtönből szabadult férfit kidob a felesége. Veszekedésük és annak szörnyű következményei szemtanúja három kislányuk.
Hírek
A XV. század fordulóján Spanyolország egy drámai történelmi változás előtt állt. Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella házasságával sikerült egyesíteni Spanyolország szétszakadt tartományait. Kolumbusz felfedezi az amerikai kontinenst, mely korábban elképzelhetetlen gazdagságot jelent a spanyol kincstár számára.
Hírek
2001. szeptemberében négy muszlim fiatal útnak indul otthonából, az angliai Tipton városából Pakisztánba, hogy részt vegyenek barátjuk esküvőjén. Közülük hárman két és fél évvel később érkeznek haza. Ami ez alatt az idő alatt történt velük, az a legmerészebb képzeletet is felülmúlja.
Hírek
Almodóvar egyedi látásmódja, humora, valamint extravagáns figurái és cselekményvezetése utánozhatatlan és megunhatatlan! Május 3-án egy újabb kihagyhatatlan Almodóvár darab jelenik meg DVD-n, A vágy törvénye.
Hírek
A képzőművészből lett filmrendező, Julian Schnabel (A graffiti királya) Reinaldo Arenas 1993-ban megjelent emlékiratai alapján forgatta epizódszerű drámáját, melynek főszerepére Pedro Almodóvar egyik kedvenc színészét, Javier Bardemet (Eleven hús) sikerült megnyernie
Hírek
A világ legjelentõsebb médiaeseményének számító cannes-i filmfesztivált az a közel ötezer sajtómunkás teszi azzá, akiknek száma az elmúlt tizenöt évben megduplázódott a francia tengerparti kisváros filmes seregszemléjén, miközben interjúkat készíteni egyre kevesebb lehetõségük adódik.
Hírek
Elismerő kritikát közölt a Le Figaro című francia napilap Pálfi György Taxidermia című filmjéről, amelyet pénteken mutatnak be az 59. cannes-i filmfesztivál Un certain regard (Egy bizonyos tekintet) című válogatásának versenyében.
Hírek
Katolikusok tiltakozásai és bojkottfelhívásai, betiltás és tüntetés kísérte egyes országokban A Da Vinci-kód című film világpremierjét, a Dan Brown azonos című sikerkönyvébõl készült alkotást csütörtökön elsõként Ázsia filmszínházaiban láthatták a nézõk.
Hírek
Az Arany Pálmáért versengõ húsz film közül a brit Ken Loach és a kínai Lou Ye politikai és szerelmi témájú filmjeinek bemutatójával csütörtökön megkezdõdött az 59. cannes-i filmfesztivál hivatalos programja.
Hírek
A Da Vinci-kód című film valamennyi alkotója és kétezer díszvendég jelenlétében Sidney Poitier amerikai színész szerda este megnyitotta az 59. cannes-i filmfesztivált.
Hírek
Hamarosan filmiroda alakul a Budapesten egyre gyakoribb - jó pénzt hozó - filmforgatások koordinációjára és a hivatalos ügyek gyorsabb, összehangoltabb intézésére - hangzott el azon a keddi tájékoztatón.
Hírek
Fanyalogva fogadta kétezer újságíró kedden este a Da Vinci-kód című filmet a világpremier előtti cannes-i sajtóvetítésen.
Hírek
A 4 évszak kis falumban a dél-francia Espigoule falu egy évét mutatja meg, mely jelentősége akkora Provence számára, mint a galloknak Astérix. Bolondok és költők faluja, ahol a méz tölti be a varázsital szerepét, ahol a vadakat megriasztó helikoptereket lelövik, és zsákmányul ejtik, és ahol a politizálás gyakran fajul verekedésbe
Hírek
A márciusi nagysikerű mozibemutató után május 15-től DVD-n végre is elérhető a mára klasszikussá vált anime. Otomo Katsuhiro munkája mangaként és animeként egyaránt mérföldkőnek számít. A képregény realista design-ja újszerű távolságtartást mutat, ridegsége pedig alátámasztja a történet kőkemény valóságát.
Hírek
1992 Bosznia. Luka, a Belgrádban élő szerb mérnök egyszer csak fogja operaénekes feleségét, Jadrankát, és tehetséges focista fiát, Milost, és leköltözteti a családot a semmi közepére, egy kis faluba. Az a terve, hogy egy olyan vasútvonalat építsen, amely összeköti Szerbiát Horvátországgal, turistaparadicsommá változtatva így a vidéket.
Hírek
Jean-Luc Godard legújabb filmje, Az igazi hamis útlevél, különös montázs híres játékfilmek jeleneteibõl, képeibõl, dokumentumfilm-részletekbõl, riportokból, fotókból.
Hírek
Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2006. május 7-9. között Belgrádban tartotta 100. ülését, melyen Kézdi-Kovács Zsoltot a promóciós bizottság elnökének választották meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ