Hírek
Tim Burton kaliforniai rendező, aki idén lesz 49 éves, életműdíjban részesül a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, amely augusztus 29-én kezdődik.
Hírek
A Wachowski fivérek új filmjében, a Speed Racerben (Autóversenyző) várhatóan Emile Hirsch fiatal amerikai színész játssza majd a főszerepet; a Tatsuo Yoshida készítette nagy sikerű rajzfilmsorozat filmváltozatának forgatását idén nyáron kezdik Németországban.
Hírek
Tel Aviv közelében forgat Juliette Binoche világhírű francia színésznő, aki a Gázai övezetből 2005-ben történt izraeli kivonulásról szóló filmben az egyik főszerepet játssza Jeanne Moreau mellett.
Hírek
Keanu Reeves, a Mátrix-trilógia főszereplője a minap egy dél-californiai parkolóban kiállás közben súrolta az őt lekapni próbáló fotóst.
Hírek
Cate Blanchett szerepet vállal Harrison Ford oldalán az Indiana Jones 4 című filmben – erősítette meg a tárgyalásokról szóló híreket a napokban az Oscar-díjas színésznő szóvivője.
Hírek
Apja halálát követően Kale mogorvává, visszahúzódóvá, zaklatottá válik, olyannyira, hogy miután összetűzésbe keveredik egyik tanárával, a bíróság házi őrizetre ítéli. Anyja, Julie éjt nappallá téve dolgozik, hogy ellássa magát és a fiát, aki ezt csak közönnyel és letargiával viszonozza.
Hírek
A Luc Besson ötlete alapján készült népszerű Taxi sorozat negyedik része már megkezdte nézőhódítását Európa néhány országában, s áprilisban hazánkba is megérkezik. Vele együtt jön Gérard Krawczyk rendező is.
Hírek
Amszterdamban vasárnap felavatták a Theo van Gogh filmrendező emlékére készült A kiáltás című emlékművet – nem messze attól a helytől, ahol a szélsőséges iszlámot harciasan bíráló filmest 2004. november 2-án egy marokkói származású holland állampolgár lelőtte.
Hírek
Egy újonnan nyilvánosságra került FBI-akta szerint az egykori legendás amerikai szexszimbólumot, Marylin Monroe-t „hagyták, hogy öngyilkos legyen", és a tervről állítólag Robert Kennedy is tudott.
Hírek
Az Európai Unió létrejöttének 50. évfordulója alkalmából filmhetet rendeznek március 22. és 27. között a nyíregyházi Krúdy Gyula Art Moziban – közölte a filmszínházat működtető Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének vezetője.
Hírek
Nincs kegyelem címmel jövő csütörtökön mutatják be a mozikban Ragályi Elemér filmjét, amely egy gyilkossággal vádolt, roma származású férfi, Pusoma Dénes élettörténetét követi nyomon – közölték az alkotók.
Hírek
Március 19-én lesz hatvanéves Glenn Close amerikai színésznő. A Connecticut állambeli Greenwichben született 1947-ben, előkelő családból, nagyapja híres természettudós, apja elismert sebész volt, aki életét a gyógyításnak szentelte, s Belga-Kongóban nyitott kórházat.
Hírek
A Jézus elveszett sírja című dokumentumfilm állításait élesen cáfolta Stephen Pfann írásszakértő, azt állítva, hogy a kérdéses síron található felirat korántsem a bibliai, nem-bibliai, vagy egyházi hagyományban szereplő személyt jelöl.
Hírek
Három magyar játékfilmet tűz műsorra a ma kezdődő 6. Tiburoni Nemzetközi Filmfesztivál. A kaliforniai filmfesztiválon évről-évre közel 100 ország vesz részt. Az idei válogatásban Szabó István Rokonok, Goda Krisztina Csak szex és más semmi és Gárdos Péter Az igazi Mikulás című alkotását tűzik műsorra.
Hírek
Tom Cruise is szerepet vállalt abban a filmben, amely az Adolf Hitler elleni merényletkísérletről szól a második világháborúban.
Hírek
Tarr Béla műveivel és a közelmúlt kiemelkedő magyar filmsikereivel kezdődik Prágában a FEBIOFEST, a mozi ünnepe március 22-én.
Hírek
A királynő után az elmúlt évszázad másik legbefolyásosabb brit asszonyát, Margaret Thatcher volt konzervatív miniszterelnököt is életrajzi ihletésű filmdráma fogja megörökíteni.
Hírek
Miután elege lett a siralmas, nyirkos londoni időjárásból, Mr. Bean becsomagol a bőröndjébe, magához veszi kameráját, és útnak indul Cannes-ba egy kis tengerparti napfény reményében.
Hírek
Kedden kezdődnek Tarr Béla A londoni férfi című új filmjének vágási munkálatai Budapesten – tájékoztatott Téni Gábor, az alkotás producere.
Hírek
Szívrohamban elhunyt Stuart Rosenberg amerikai rendező, kinek első nagy sikerű filmje a Bilincs és mosoly volt 1967-ből Paul Newman főszereplésével, a legnagyobb bevételt hozó alkotása pedig a hét folytatást megért horror, A rettegés háza (The Amityville Horror).
Hírek
Volker Schlöndorff Oscar-díjas német rendező (Bádogdob) A nőpápa címmel Bulgáriában forgatja új filmjét.
Hírek
Reviczky Gábor színművésznek ítélték az idén az alternatív Kossuth-díjat, amelyet Jankovics Marcell filmrendező adott át szombaton Budapesten.
Hírek
Mia Farrow and Diane Keaton után a 22 éves Scarlett Johansson lett Woody Allen kedvenc színésznője: a fiatal amerikai sztárt már harmadik filmjében kérte fel főszerepre a veterán New York-i rendező.
Hírek
A március 20-tól április 11-ig tartó idei hongkongi filmfesztiválon 16 világpremierre kerül sor, és olyan hírességek lesznek a vendégek, mint Luc Besson francia és Johnnie To hongkongi rendező, valamint Csou Hszün kínai színésznő.
Hírek
A németországi Stralsundban elkezdődött a Wilhelm Gustloff személyszállító hajó tragédiáját felelevenítő kétrészes német film forgatása.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ