Hírek
Michael Haneke filmdrámája, a Rejtély (Caché) kapta a legjobb osztrák filmnek járó Diagonál Nagydíjat Grazban, az osztrák filmművészet ezévi ünnepségén.
Hírek
A 4 című filmnek ítélte a zsűri a 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. Ilja Krzsnovszkij filmje nyolc másik filmmel versenyzett együtt.
Hírek
Ma este mutatják be Pejó Róbert Adrián Dallas Pashamende című filmjét Kolozsváron. A Győzelem moziban megrendezett díszbemutatón a főszereplő Bogdán Zsolt és Kántor László a film producere is részt vesz.
Hírek
Anthony Zimmer a világ minden rendőrsége által körözött zseniális pénzügyi bűnöző. Senki nem látta még az arcát, de az őt versengve keresők harcában Akerman felügyelőnek, egy kivételes zsarunak, van egy kis előnye: tudja, hogy Zimmer bármire képes, hogy Chiarát láthassa.
Hírek
A Duna áradása nem kerülte el a 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivált sem. A mellékelt képen látható okok miatt sajnos elmarad a az április 5-re meghirdetett – és az[origo].hu, a Filmmúzeum és a Port.hu által szervezett – A Jéghegy Csúcsa - Titanic Convoy Party nevű kísérőbuli a Blue River állóhajón.
Hírek
Az 1830-as években járunk, a helyszín Párizs. Valentin (Jean Dujardin) a szerencsejáték és a nők szerelmese, valósággal habzsolja az életet. Vele ellentétben Cécile (Mélanie Doutey) az igaz szerelem megszállottja, aki elhivatottan keresi élete párját. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, ha a pénzhajhász Van Buck (Gérard Jugnot), Valentin nagybátyja, nem köt titkos egyezséget Cécile anyjával arról, hogy pénz ellenében unokaöccse feleségül veszi a lányt.
Hírek
Nevenincs, idilli kisváros valahol a hegyekben. Dicket apja bányaszerencsétlenség során bekövetkezõ halála után a gondoskodó, de folyton gondterhelt színesbõrû házvezetõnõ, Clarabelle neveli fel – a fiút az egész város jóravaló, kedves gyereknek tartja, aki a légynek se tudna ártani. Egy nap azonban Dick eseménytelen élete váratlan fordulatot vesz, amikor egy igazi lõfegyvert talál.
Hírek
Matt Buckner (Elijah Wood) amerikai diák Londonba utazik, miután igazságtalanul kizárják a Harvardról. Londonban összebarátkozik a nyájas, de veszélyes Pete Dunhammel, akin keresztül bebocsáttatást nyer a futballhuligánok erőszakos világába.
Hírek
Ricky Martin, az egyik legnépszerûbb és legtehetségesebb latin elõadó május 24-én a Budapest Sportarénában ad koncertet.
Hírek
Megbukott Sharon Stone a Basic Instinct II. (Elemi Ösztön II.) című erotikus thrillerrel: a hétvégén mindössze mintegy 700 millió forintnak megfelelő bevételt hozott a moziknak és ezzel a kasszasiker terén csak a 10. helyre jutott.
Hírek
Kenyeres Bálint rövidfilmje elnyerte a Párizsban megrendezett „Éji Jelek” (Signes de Nuit) filmfesztivál fődíját. A 13 perces rövidfilmnek ez a huszadik külföldi elismerése. A három párizsi belvárosi moziban megrendezett fesztiválon 23 országból érkező 100 film kelt versenyre március 29. és április 2. között.
Hírek
A kortárs európai filmgyártás egyik legambiciózusabb vállalkozását jelentette Nicolas Winding Refn Pusher-trilógája, amely 1996-ban indult, majd a 2004-es folytatás után tavaly lett kerek. A koppenhágai alvilág legmélyebb bugyraiban játszódó széria megfordítja a szokásos sorozatlogikát: minden egyes része érzelmileg egyre összetettebbé válik.
Hírek
A Vértea és vörös madzag stoptrükk animációval készült játékfilm, amely egy bájos történetet mesél el szeretetrõl és kapzsiságról, alkotásról és veszteségrõl, életrõl és halálról – továbbá (természetesen) gonosz, kártyázó egerekrõl és madarakról, valamint kígyókról.
Hírek
A fiatal homoszexuális fotós egy nap megtudja, gyógyíthatatlan rákja van. Az orvos azt mondja neki, kemoterápiával néhány hónappal meghosszabbíthatná életét, egyébként hetei vannak hátra. A fiú úgy dönt, nem ágyban fekve éli utolsó napjait. Lemond a kezelésről, és mindenki elől eltitkolja betegségét.
Hírek
Georges, irodalmi tévéműsor vezetője, videokazettákat kap - véletlenszerűen az utcán felvett képekkel, róla és családjáról. Ugyanígy érkeznek nyugtalanító és nehezen értelmezhető rajzok is. Fogalma sincs, ki lehet a feladó.
Hírek
Orpheus és Euridiké görög mítosza egy különös balti utazás keretében elevenedik meg. Tom amerikai zenész, aki ihletet keresve indul turnéra a Baltikumban. Egy fiatal orosz nő eközben megszökik vőlegényétől, egy német üzletembertől. Hőseink útja Kalinyingrádban fonódik össze, ahonnan már együtt menekülnek tovább.
Hírek
A Kilenc sárkány három elválaszthatatlan jóbarátról szól: Marwanról, Donnyról és Lennyről. Tűzbe mennének egymásért. Marwan mindig is kemény gyerek volt, és most bérgyilkosként dolgozik, Donny és Lenny pedig segítenek neki. A három jóbarát minden munkát elvállal, közben azonban ráeszmélnek, hogy ezzel az életvitellel soha nem fogják sokra vinni.
Hírek
Eddig 300 000 néző látta Rudolf Péter vígjátékát, az Üvegtigris 2-t , a januári bemutató óta.! Ezzel Rudolf Péter filmje a toplista vezetője az idén bemutatott filmek között.
Hírek
Ahogy a vámpírok és farkasemberek viszálya egyre hevesebb, úgy fokozódik az Underworld Evolution feszültsége, a vérszomjas hatalom, a tiltott szerelem és a bosszú valóságos ünnepélyét kínálva.
Hírek
Tíz, Magyarországon még be nem mutatott alkotás szerepel a Francia Filmnapok tizedik alkalommal meghirdetett programjában, amelyet a hónap második felében rendeznek meg Budapesten és hét vidéki nagyvárosban.
Hírek
Dr. Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című munkája kapott meghívást az április 5-én kezdődő wiesbadeni seregszemle versenyprogramjába. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast” fesztiválon tíz játékfilm kelhet versenyre a fődíjért, az Arany Liliomért.
Hírek
A 17 éves Claudia (Emma Lung) naphosszat a húgával, Pennyvel civódik, miközben apja, Rex (Robert Morgan) passzivitását sem tudja elfogadni. Az anya hiánya nagyon érzõdik otthonukon, valahogy mindnyájan elfogadták normálisnak, hogy se iskola, se pénz, zsúfolt lakásuk pedig madárházként funkcionál.
Hírek
Dánia legnagyobb filmfesztiválján versenyez Vranik Roland Fekete kefe című alkotása. A NatFilm fesztivál a koppenhágai mozik részvétével mutatja be a nagyvilág filmgyártásának friss alkotásait. A fővárosi vetítéseket követően a sokszínű programot Aarhusban, Odenseben és Aalborgban is műsorra tűzik. A Fekete kefe két díjért is versenyre kel Dániában: részben a fesztivál fődíjáért, ami a nyertes alkotás dániai mozi-forgalmazását biztosítja; részben a TV5 filmkritikusainak díjáért is.
Hírek
Danielle Arbid, fiatal libanoni rendezõ, az arab filmművészet egyik nagyreményű alkotója nyers, õszinte és szívhez szóló játékfilmmel mutatkozik be. A film 1983-ban játszódik Bejrútban, a polgárháború idõszakában.
Hírek
Colette, az Amszterdamban dolgozó francia prostituált éjszaka téves hívást kap egy ismeretlen nőtől, aki aznap szabadult a börtönből és arra kéri, hogy menjen el a kisfiáért és vigye ki elé másnap a vasútállomásra.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne."
Don Marquis
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ