Hírek
A tudományos és ismeretterjesztő filmek zsűrijének nem volt könnyű helyzete a 38. Magyar Filmszemlén; az alkotók megelégedtek a múlt megőrzésének vágyával és lemondtak arról, hogy a jelen feszítő problémáit feltárják – közölte a testület elnöke.
Hírek
2007. február elsején emlékestet rendeztek az öt évvel ezelőtt elhunyt filmrendező tiszteletére az Uránia moziban. Levetítettek egy montázst legjelentősebb munkáiból. A vetítést követő beszélgetésen egykori munkatársak, társrendezők, szociológusok szólaltak meg. Kemény István, Magyar Bálint, Havas Gábor, Juhász Pál mind együtt dolgoztak Schifferrel, együtt kutatták fel a magyar vidék olyan területeit, ahol szembeszökő problémákkal találkozhattak.
Hírek
Bár már véget ért az idei Sundance filmfesztivál, sokan még mindig nem nyelték le az ott látottakat. Noha a Robert Redford által alapított fesztivál idei fődíját egy mexikói film, a Padre Nuestro vitte haza, a hírek mégis egy amerikai független alkotással, a Hounddog-gal vannak még mindig teli.
Hírek
Az olasz állami televízió hétfőn mutatja be a Marco Pantaniról készült filmet. Az illetékesek becslése szerint a 2004-ben kokain-túladagolás következtében elhunyt országúti kerékpáros életét feldolgozó mű rekord nézettséget hoz majd.
Hírek
Vad vallások című filmszörnyeteg megtekintése (amely mű talán a mai kortárs underground filmes-animációs szcéna egyik legradikálisabb és legintenzívebb darabja, s amely a világ több filmfesztiváljának a díjait érdemelte ki) remélhetőleg semmihez nem fogható audionális és vizuális élményt jelent azok számára, akik nyitottak a vallás-, a háború és a halál, a szexualitás és a spiritualitás, valamint a médiamocsok tabuinak szabatos bemutatására, a filmben extrém erővel feltett kérdések továbbgondolására.
Hírek
„El se tudom mondani, mennyire hiányzik.” Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Törőcsik Mari a Fábri Zoltán életmű kiállítást, melyet január 30. és február 18. között láthatunk a Nemzeti Galéria A épületében.
Hírek
Már lehet nevezni a szeptemberi CineFestre, amely a 35 évnél fiatalabb filmeseknek nyújt lehetőséget a megmérettetésre - mondta Bíró Tibor igazgató a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Hírek
Eddig összesen 22 ezer jegy kelt el a kedd este megnyílt 38. Magyar Filmszemle előadásaira, eddig csaknem 20 pótvetítést iktattak a programba – közölte a rendezvény sajtóirodája szerdán.
Hírek
A magyar származású amerikai rajzfilmes művész, producer és zenész, Csupó Gábor február közepén hazánkba látogat legújabb filmjének, a Híd Terabithia földjére című fantáziajáték mozis bemutatójára.
Hírek
Kedden kezdődik az egy héten át zajló 38. Magyar Filmszemle.
Hírek
A 38. Magyar Filmszemle mai nyitónapján adják át a Magyar Mozgókép Mestere-díjat. Az idei kitüntetett Herskó János Kossuth- és kétszeres Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész, valamint Szabó István Oscar-díjas, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes és kiváló művész.
Hírek
Az oktatási és kulturális miniszter saját keretéből 28 millió forintot bocsát M. Tóth Géza, a Maestro című Oscar-díjra jelölt animációs kisfilm alkotójának rendelkezésére, a jelöléssel kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére.
Hírek
Mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt? Mit tehet, ha reménytelenül szerelmes? Ha pénze van, de modora nincsen? Ha a csajozós duma kevés, és a pénz most az egyszer nem vásárol szerelmet? A romantikus komédiák örök kérdéseire keresi a választ Sas Tamás (Presszó) vadonatúj filmje.
Hírek
A jegyek 40 százaléka elővételben elkelt a júliusban kezdődő Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira – közölte a fesztivál igazgatója. Bátyai Edina elmondta: a műsor legnépszerűbb darabja a Macskák című musical, amelyet Magyarországon először élő zenekari kísérettel, új díszletben és megújult rendezésben láthatnak a nézők. Legalább ekkora az érdeklődés Kálmán Imre népszerű operettje, a Marica grófnő iránt is.
Hírek
A televíziók felelősségéről, a digitalizációról és a magyar filmek nemzetközi versenyképességéről is szó volt a Hogyan tovább? című kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a 38. Magyar Filmszemle keretében pénteken rendeztek meg Budapesten.
Hírek
Zsákfalu. Valamikor egy kiköltöző leszbikus közösség települt ide. Ma már csak néhányan maradtak lent. Egyikük elszegényedve ugyan, de egy igen értékes házban. Ő az, aki beleszeret szegénysorsú, roma szomszédasszonyába, M.-be. M-annak ellenére, hogy heteroszexuális és alkoholista, bántalmazó férje veri, gyámhatósággal fenyegetőzik, a falu pedig most már nem csak származása miatt veti meg – viszonozza a szerelmet.
Hírek
Magyar filmplakátokat bemutató kiállítás nyílt csütörtökön, a 38. Magyar Filmszemle kísérőprogramjaként, Budapesten.
Hírek
A Babel négy történetet mond el, melyek 36 óra alatt játszódnak három kontinens négy országában. Egy amerikai pár Marokkóban utazgat, amikor turistabuszukat támadás éri.
Hírek
A 38. Magyar Filmszemlén ma kezdődik meg az internetes közönségszavazás és a versenyprogramban szereplő játékfilmek vetítése.
Hírek
Az Amerikai Filmakadémia korlátozta az Oscarra jelölhető producerek számát. A legjobb film díjáért korábban szép libasorban vonultak fel a pódiumra a film producerei az Oscar-gálán, hogy kivegyék részüket az Amerikai Filmakadémia elismeréséből, amely komoly rangot ad a nyerteseknek.
Hírek
Az idei Sundance Filmfesztivál a családi értékek mellett és a háború ellen tette le a voksát. „Ha valamiképp meg akarjuk határozni, hogy mi volt a jellemző a 2007-es Sundance Filmfesztiválra, akkor ez az a felismerés, hogy a világ most rossz hely” – írta a The Hollywood Reporter fesztiváli összefoglalójában.
Hírek
Mintegy négyszáz film és számos világhírű sztár – köztük színészek és rendezők – szerepelnek az idei berlini filmfesztivál programjában.
Hírek
Január 30. és február 6. között 38. alkalommal rendezik meg a Magyar Filmszemlét. A versenyprogramban 17 játékfilm, 39 dokumentumfilm, 30 kísérleti- és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos-ismeretterjesztő film szerepel. Az idei filmszemle egyik újításaként a játékfilmes mezőnyben két fődíjat osztanak ki – külön jutalmazzák az év legjobb szerzői filmjét és az év legjobb műfaji filmjét. Az elmúlt tíz év nagyjátékfilmes fődíjai, legjobb rendezései és legjobb dokumentumfilmjei.
Hírek
Egy katolikus kolostor mikrovilága, nem sokkal a második világháború befejezése után. Ezt a zárt, belső világot ugyanúgy fellazította és izgatottá tette a háború utáni élet zűrzavara, mint a falakon kívüli életet.
Hírek
Minden eddiginél több hallgató filmjeit válogatták be különböző kategóriában a 38. Magyar Filmszemle hivatalos programjába - mondta el Ascher Tamás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ