Hírek
Az oktatási és kulturális miniszter saját keretéből 28 millió forintot bocsát M. Tóth Géza, a Maestro című Oscar-díjra jelölt animációs kisfilm alkotójának rendelkezésére, a jelöléssel kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére.
Hírek
Mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt? Mit tehet, ha reménytelenül szerelmes? Ha pénze van, de modora nincsen? Ha a csajozós duma kevés, és a pénz most az egyszer nem vásárol szerelmet? A romantikus komédiák örök kérdéseire keresi a választ Sas Tamás (Presszó) vadonatúj filmje.
Hírek
Egy pesti bérház – a Noé bárkája. Egy öregember, Stock Ede (Garas Dezső), aki egyedül neveli unokáját. Egy barátság – sok évtizedes – Tálas Auréllal (Kállai Ferenc), aki tizenöt éve nem mozdul ki a házból.
Hírek
Január 30-án lesz 70 éves Vanessa Redgrave angol színésznő. Neves londoni színészcsaládba érkezett 1937-ben: nagyapja, Roy Redgrave és apja, Sir Michael Redgrave egyaránt elismert művészek voltak, s két fiatalabb testvére, Corin és Lynn is a világot jelentő deszkákat választotta hivatásul.
Hírek
Nicole Kidman és másik hat ember könnyebben megsérült, amikor a Oscar-díjas színésznő az Invázió című thriller forgatásán egy Jaguárral villanyoszlopnak ütközött – közölte a rendőrség.
Hírek
A nemrégiben három Golden Globe-díjjal jutalmazott Dreamgirls című musical filmet 2006. december 25-én mutatták be az Egyesült Államokban, ahol azonnal kasszasiker lett csakúgy, mint a hozzá kapcsolódó filmzene.
Hírek
Cate Blanchett-nek ugyan van már egy Oscar-díja, mégis zavarba tud jönni, ha egy híres színésznővel találkozik. Főleg, ha még falhoz is kell vágnia.
Hírek
Nyolc jelölést kapott a Dreamgirls című musical az idei Oscar-díjra, bár sem legjobb filmként, sem a többi főkategóriában nem került az öt kiválasztott közé.
Hírek
Az Elemi ösztön második része és a Wayans fivérek által jegyzett bugyuta vígjáték, a Kiscsávó vívta ki magának a legtöbb jelölést a legrosszabb filmeket és szereplőket büntető Arany Málna-díj idei nomináltjai közül.
Hírek
A koronás főnek sem könnyű az élete. S legalább olyan nehéz lehet filmet készíteni az angol királynőről és családjáról, Tony Blair-ről, a feleségéről, és az őt körülvevő apparátusról. S mindezt annak az egy hétnek tükrében, amikor is a rendkívül népszerű Diana hercegnőt halálos kimenetelű autóbaleset érte. Remek, ám egyben kényes témaválasztás, okos forgatókönyv, még okosabb rendezés és kivételes színészgárda jellemzi Stephen Frears legújabb filmremekét, A királynőt.
Hírek
Íme, ez itt a nevadai Lake Tahoe, ahol mindenki ki akarja füstölni az Ászokat. A bűvész Buddy „Ászok” Izrael, aki maga a megtestesült linkség, a hamiskártyások, szerencsejátékosok, gyilkosok és gengszterek világában nőtt fel. 21 évesen már a főbűnözőkkel cimborált, az MGM nagytermében ő volt a teltházas műsorok fő attrakciója.
Hírek
A maja indiánok többféleképpen reagáltak Mel Gibson új filmjére, az Apocalyptóra, amely brutális jelenetekben bővelkedő, de kor- és nyelvhű alkotás a maja birodalom bukásáról.
Hírek
Piacon árusítják Rohonyi Gábor Konyec című filmjének illegális, rossz minőségű DVD-másolatát – tudatta Bártfai Andrea, a forgalmazó cég sajtófőnöke kedden. A forgalmazó és a gyártó azt tervezi, hogy szerdán feljelentést tesz az ügyben a rendőrségen.
Hírek
Minden eddiginél több hallgató filmjeit válogatták be különböző kategóriában a 38. Magyar Filmszemle hivatalos programjába - mondta el Ascher Tamás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Hírek
Megállapodás született az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) valamint a Magyar Mozgókép Közalapítvány között a filmes szakma elkövetkező négy évre szóló támogatásáról - jelentette be Hiller István szakminiszter hétfőn Budapesten.
Hírek
A 38. Magyar Filmszemle megnyitója előtti napon a filmtörvény megalkotása óta eltelt három év eredményeiről és a filmes szakterület aktualitásairól ad áttekintést Hiller István miniszter és Grunwalsky Ferenc, a Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriumának elnöke ma Budapesten.
Hírek
James Cameron újra forgat. A Titanic alkotója ezúttal egy sci-fire készül, amelynek ideiglenes címe Avatar.
Hírek
Kétségtelen, hogy szerette a nőket és azok a karjaiba hullottak. Legalábbis a filmekben. És bár az életben négyet is feleségül vett, az utolsó, Laureen Bacall volt az igazi nagy szerelem. Errõl szól az a dokumentumfilm, amelyet a Sky Cinema Classics tv-csatorna számára készítettek Humphrey Bogart halálának 50. évfordulójára.
Hírek
A Kecskemétfilm stúdióban készült Jegyzőkönyv – Mansfeld Péter emlékére című szénrajz animáció indul magyar színekben a Berlinale idei versenyprogramjában. Szilágyi Varga Zoltán képzőművész, grafikus, filmalkotó hét és fél perces műve a berlini Arany Medvéért folyó versenybe kapott meghívást.
Hírek
Szívritmus-zavarok miatt kórházba vitték Franco Zeffireli olasz filmrendezőt, de állapota a jelentések szerint jó – közölte a fia kedden délután.
Hírek
A Karib-tenger kalózai második részével John Christopher Depp, alias Jack Sparrow kapitány – meg a teljes stáb – több mint egymilliárd dolláros bevételt produkált Hollywoodnak. Ez eddig csak a Titanic-kal és a Gyűrűk ura harmadik részével, A király visszatérrel fordult elő. A színész, akit szexisebbnek tartanak, mint Jude Law, Matt Damon és Orlando Bloom, nemrég még „lázadó" volt.
Hírek
A legnagyobb amerikai sztárokkal reklámozzák az amerikai filmeket a hollywoodi forgalmazók Franciaországban, amely a tavalyi 180 milliós nézőszámmal és egymilliárd eurós bevétellel Európában a legnagyobbnak számít.
Hírek
Bogdán Árpád első játékfilmje nemcsak a Filmszemlén, a Berlinalén is ringbe szállhat a legjobb első film díjáért. A Boldog új élet című alkotást Berlinben a Panoráma szekció mutatja be februárban.
Hírek
Martin Scorsese A tégla című, Golden Globe-díjas filmjét a kínai kormány nem engedi vetíteni az országban, mivel az egyik jelenetben arról van szó, hogy Kína katonai eszközöket akar vásárolni.
Hírek
Január 19-én lesz hetvenöt éves Richard Lester amerikai származású angol rendező, aki a legendás Beatles együttessel forgatott két filmjével írta be magát a filmtörténetbe.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ