Hírek
Federico Fellini Rimini szülötteként mindig is igyekezett népszerűsíteni városát. Könyvet írt róla, filmje helyszínének is választotta. Lakóiról mintázta az Amarcord több figuráját, s rajzokkal is megörökítette Rimini nevezetes alakjait. Most újra találkozhat velük a magyar közönség, a budapesti Olasz Kultúrintézetben látható tárlaton.
Hírek
Az utóbbi évek egyik legvérfagyasztóbb horrorjának hátborzongató folytatásában tovább terjed Az átok, amely szemlátomást véletlenszerűen szedi áldozatait…
Hírek
A már több éve működő Láthatatlan Filmek Klubjában – a Fiatal Képzőművészek Stúdiója galériájában – olyan filmeket vetítenek az érdeklődők számára, amelyek Magyarországon kevéssé ismert vagy elfeledett remekművek, mai és régebbi underground klasszikusok, avantgárd, absztrakt filmek, bizarr „B-movie”-k, mágikus-misztikus és pszichedelikus mozgóképes csodák, a filmnyelvet megújítani akaró „metafilmek”, vagy éppen kultikus filmszörnyetegek.
Hírek
A náci vezért esendő emberként ábrázoló A bukás - Hitler utolsó napjai című háborús dráma után itt a következő egészen új szemléletű Hitler-film, Dani Levy Mein Führer: die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler (Mein Führer: az igazán legigazibb igazság Adolf Hitlerrõl) című komédiája.
Hírek
Életének 70. évében elhunyt Mihályfy Sándor filmrendező, forgatókönyvíró – tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége. A Balázs Béla-díjas, érdemes művészt január 1-jén érte a halál. Temetéséről később intézkednek.
Hírek
Ez a film tele van varázslattal és átveréssel. Az egyik átvert maga Michael Caine, aki igen fontos szerepet játszik benne.
Hírek
Újból beindulhat a Rubik-kocka-őrület a világon, mivel A boldogság nyomában című új hollywoodi filmben Will Smith mellett a Rubik-kocka is főszerepet kapott - olvasható több amerikai újság, így például a The News and Observer internetes kiadásában.
Hírek
Spike Lee aláírta a szerződést arról, hogy ő rendezi a néhány napja elhunyt soulénekes, James Brown életéről szóló nagyjátékfilmet - adta hírül a Daily Variety nevű amerikai magazin.
Hírek
– Tökéletes vagyok. Nyilván ez kergeti az őrületbe Justint! – nyilatkozta Cameron Diaz önmagáról és Justin Timberlake énekeshez fűződő kapcsolatáról. Ám úgy tűnik, a szép színésznő hajlamos a túlzásokra, ugyanis hamarosan kés alá fekszik.
Hírek
Peter Greenaway legújabb munkájával egyik kedvenc korszakához, a 17. századhoz tér vissza. A helyszín Hollandia - a rendező az utóbbi néhány évben már ebben az országban él.
Hírek
A 38. Magyar Filmszemle 2007. január 30.-tól február 6-ig tart, helyszínei – az előző évekhez hasonlóan – a Jövő Háza Központ, a Palace Mammut és az Uránia Nemzeti Filmszínház lesznek.
Hírek
Luc Besson legújabb filmjével, az Arthur és a villangókkal kívánja befejezni rendezői pályafutását, bár ha beleszeret egy forgatókönyvbe, lehet, hogy meggondolja magát. A francia filmrendező-producer erről Budapesten beszélt az animációs filmet bemutató szerdai sajtótájékoztatón.
Hírek
A negyvenes éveiben járó Andreas egy különös városba érkezik, és nincsenek emlékei arról, hogy hogyan és miért került oda. Kap egy lakást, és munkahelyről is gondoskodnak számára. Nemsokára barátnője is lesz, akivel hamar összeköltöznek.
Hírek
Rocky Balboa, John Rambo, John McLane és hamarosan Indiana Jones: az amerikai filmesek feltámasztják az 1980-as évek hőseit ugyanazokban a szerepekben - még akkor is, ha fennáll a kockázat, hogy az ötvenes-hatvanas éveikben járó színészek már nem bírják szusszal az akciófilmes tempót.
Hírek
Folytatódik Stephen Frears új filmje, A királynő diadalútja. II. Erzsébet királynő a róla készült film megtekintése után utasította személyi titkárát, hogy villásreggelire hívja meg a színésznőt és az alkotókat.
Hírek
Száztíz éve, 1897. január 3-án született a lengyelországi Lipnóban Pola Negri, a némafilm korszakának egyik legismertebb csillaga, az első vamp.
Hírek
Máthé Erzsi színművész, Fakan Balázs dramaturg és Czigány Tamás dokumentumfilm-rendező kapja a 38. Magyar Filmszemle életműdíját – közölte Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének ügyvezető titkára.
Hírek
Január 4-én lesz hetvenöt éves Carlos Saura, a spanyol filmművészet egyik élő legendája, akinek olyan művek fűződnek a nevéhez, mint a Nevelj hollót, a Vérnász, vagy a Carmen.
Hírek
Az első emberek a Holdon című áldokumentumfilmmel indul az Örökmozgó orosz filmhónapja január elején. Az ötven évvel ezelőtt használt kamerák segítségével elõállított „titkos" felvételek mellett január 6. és 31. között összesen tizenhat játék- és dokumentumfilmet láthatnak a programban az érdeklődők.
Hírek
Nem is tudom, mit vártam ettől a filmtől. De annyi bizonyos, hogy nem azt, amit kaptam. Ami még jó is lehetne, de nem lett az: Mel Gibson várva várt Apocalypto című mozijának története harmatgyönge, a dialógusok úgyszintén, helyette viszont kapunk öncélú kegyetlenkedést – minden mennyiségben. A film elvileg a maja birodalom bukásáról szólna. Na, erről a vége főcím utánig sem tudtam meg többet.
Hírek
Nete (Paprika Steen) korunk vérbeli nője: erős, határozott és képes mindent a kezében tartani, a munkája mellett jó feleség és családanya. Egy napon azonban a természet beint neki, kiderül, hogy idős, özvegy édesapja halálos beteg, mindössze három hete van hátra. Nete, az autonóm nő nem mutatja kétségbeesését, hanem intézkedik: apját beköltözteti kis lakásukba.
Hírek
Tizenkét év szünet után a héten új filmmel jelentkezett Jirí Menzel, a Magyarországon is jól ismert és népszerű Oscar-díjas cseh filmrendező. Az Őfelsége pincére voltam című bő két órás film Bohumil Hrabal azonos címet viselő regényéből készült, mégpedig cseh-német-magyar koprodukcióban.
Hírek
Tizenkét év szünet után a héten új filmmel jelentkezett Jirí Menzel, a Magyarországon is jól ismert és népszerű Oscar-díjas cseh filmrendező. Az Őfelsége pincére voltam című bő két órás film Bohumil Hrabal azonos címet viselő regényéből készült, mégpedig cseh-német-magyar koprodukcióban.
Hírek
Nem is olyan nehéz egy fantasztikus történet hősévé válni. Míg testvérei alszanak, egy falusi fiú a közeli erdőbe indul vadászni. Talál egy szép kék követ, és haza viszi, hogy a kemény tél beköszönte előtt eladhassa, és ennivalót vegyen a családjának. Ám mielőtt túladhatna zsákmányán, a kő megreped: egy zafírkék sárkányfióka kel ki belőle.
Hírek
Reflektorfényben az európai filmcsillagok új generációja - Tizedik alkalommal mutatja be a European Film Promotion az európai film ígéretes színésztehetségeit februárban a berlini filmfesztiválon.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ