Hírek
Talán az előítélet az oka. Merthogy sosem volt a szívem csücske Shakespeare Ahogy tetszik-je. Mindenesetre érdekelt Kenneth Branagh rendezése. Már csak azért is, mert legújabb, immár ötödik Shakespeare-feldolgozását az Ardennek erdői helyett a 19. század végi Japánba helyezte. Kérdeztem is magamban: mihez kezd ezzel Brannagh?– A film alapján azt tapasztaltam, nem túl sok mindent.
Hírek
Kilencvenöt éves korában hétfőn elhunyt Joseph Barbera amerikai rajzfilmszakember - közölte a Warner Brothers filmstúdió.
Hírek
Sylvester Stallone megírta, megrendezte a hatodik Rockyt, és változatlanul ő játssza a főszerepet három évtized múltán is. A bemutató december 20-án lesz az amerikai mozikban.
Hírek
A háromszoros Oscar-díjas filmrendező és producer, Steven Spielberg december 18-án ünnepli hatvanadik születésnapját, de hallani sem akar nyugdíjba vonulásról.
Hírek
Tizenharmadik alkalommal díjazták a Taxidermia című magyar filmet - ezúttal a tallini Black Nights Filmfesztiválról hozta el a kritikusok díját az észtországi szemle hivatalos honlapján olvasható tájékoztató szerint.
Hírek
Fekete Ibolya, Goda Krisztina, Groó Diána (képünkön) és Kocsis Ágnes: Négy magyar filmrendező alkotása gazdagítja a női filmek fesztiválját Delhiben. Magyar filmek az eltűnt Selyemút városában, Bursában.
Hírek
Steven Spielberg legújabb filmjét gyerekek készítik: az amerikai rendező 200 kamerát akar egyenlően elosztani izraeli és palesztin gyerekek között, hogy filmet készítsenek mindennapi életükről és ezekből a felvételekből álljon majd össze egy nagyfilm.
Hírek
Erős jelenettel indul a film. Egy házaspár beöltözik legszebb ruhájába, elküldi a szobalányt, szenvedélyesen megcsókolja egymást, majd kéz a kézben ugranak ki lakásul erkélyéről. Ferzan Ozpetek Szent szív című filmje kezdődik e képekkel – ami bíztató, de egyúttal nem meglepő, hisz a török rendező már számtalan alkotásában bizonyította tehetségét. Elég, ha a Tudatlan tündérekre, vagy a Szemközti ablakra gondolunk. Nagy kár, hogy a film folytatása már nem több mint egy nagy csalódás.
Hírek
Bár általában csak rosszul öltözött emberek zargatják a járókelőket az utcán, hogy elkérjék felesleges aprópénzüket, a helyzet – legalábbis az Egyesült Államokban – a múlt hét végétől radikálisan megváltozott. Mostantól Ben Affleck és Ellen DeGeneres komikus is igényt tart a lakásokban, a kredencen és rég farmernadrágok zsebeiben megbúvó fémpénzre.
Hírek
Beleolvad a Nemzeti Filmiroda a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) szervezetébe január elsejétől, a gazdálkodás és a szakmai tevékenység területén viszont önálló marad, és a KÖH igazgatóságaként Filmiroda néven működik tovább - közölte Taba Miklós, a Nemzeti Filmiroda igazgatója kedden.
Hírek
Új útra tért Robin Williams amerikai filmszínész és önpusztító életstílusával szakítva újabban szelektálja a szemetet, és amikor csak teheti, kerékpárral közlekedik.
Hírek
Filmbeli csókkal elkövetett szemérmetlenségért perelt be Indiában két színészt egy igen buzgó ügyvéd.
Hírek
Az Egy fecske csinált nyarat című alkotás rendezője, Christian Carion decemberben Magyarországra látogat, és részt vesz legújabb egész estés filmje, a Fegyverszünet karácsonyra hazai díszbemutatóján.
Hírek
Arthur és a villangók című filmje magyarországi vetítésének megkezdése előtt Luc Besson francia producer-rendező Budapestre látogat és szerdán személyesen mutatja be legújabb alkotását a sajtó képviselőinek - tájékoztatott a film forgalmazója.
Hírek
Miután elege lett a siralmas, nyirkos londoni időjárásból, Mr. Bean becsomagol a bőröndjébe, magához veszi kameráját, és útnak indul Cannes-ba egy kis tengerparti napfény reményében.
Hírek
Hét kategóriában jelölték csütörtökön Golden Globe-díjra a népek közötti kulturális szakadékokat vizsgáló Bábel című amerikai alkotást, amely többek között a legjobb filmdrámaként is verseng az Oscar-díj előfutárának tekintett elismerésért.
Hírek
A szakma nagy meglepetésére az Apocalypto vette át a vezetést az amerikai mozik bevételi listáján. Bár korábban a támadások kereszttűzébe került, első hétvégéjén 15 millió dollárt hozott a maja civilizációról szóló, yukatek indián nyelven forgatott alkotás.
Hírek
Talán a korábbi alakításaira kapott rossz kritikák hatására, talán korábbi ambíciót dédelgetve, Ben Affleck úgy döntött, ha törik, ha szakad, ő rendezőként folytatja pályafutását.
Hírek
1766. Grasse városa, Franciaország déli részén. A város főterén hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy szemtanúja legyen a parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) ítéletének kihirdetésének. A sokadalom ujjong, amikor bilincsbe verve a citadella erkélyére viszik, és tombolva ünnepel, amikor a halálos ítéletet bejelentik.
Hírek
Karácsonyi vacsoravendég-DVD-vel rukkolt ki egy holland cég magányosok számára.
Hírek
A veterán Clint Eastwoodnak ítélték oda az első trófeát a hollywoodi filmek idei díjazása során: Eastwood Letters from Iwo Jima (Levelek Iwo Jimából) című háborús drámájának ítélte oda az Év Legjobb Filmje megtisztelő rangot az amerikai Filmkritikusok Szövetsége (National Board of Review) - jelentette a Variety című szaklap.
Hírek
December 8-án, pénteken 18:45-kor vetíti a Művész mozi Szaladják István Madárszabadító, felhő, szél című filmjét. A film után 20:30-tól Szilágyi Ákos beszélget az alkotókkal, Szaladják István rendezővel és Muhi András producerrel. A beszélgetésre való belépés ingyenes.
Hírek
Százöt éve, 1901. december 5-én született Chicagóban Walter Elias Disney amerikai rajzfilmrendező, producer, minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett filmes személyisége.
Hírek
Hatodik alkalommal rendezték meg Monte Carlóban a komédiák nemzetközi fesztiválját. A szombat este véget ért seregszemlén Schell Judit nyerte el a legjobb színésznő díját Goda Krisztina Csak szex és más semmi című filmjében nyújtott alakításáért. A monacoi herceg védnökségével megrendezett nagyszabású fesztiválon először vett részt Magyarország.
Hírek
Franco Zeffirelli újra Aidát rendez, december 7-én lesz a premierje a milánói Scalában. Modern, mai feldolgozás, szerelem és hatalom története, amelyet olyan módon mesél el, hogy egy gyerek is megérthesse. Mint ahogy vele történt, amikor 11 éves korában megnézte Firenzében a Walkürt.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ