Hírek
Újabb külföldi elismeréssel gazdagodott a 2006-os év egyik legnagyobb nemzetközi feltünést keltő magyar mozgóképe, a Taxidermia. Pálfi György második játékfilmje, a Cannes-i premiert, a brüsszeli, kolozsvári, antalyai és chicagói elismeréseket követve a németországi Cottbus-ban tartott nemzetközi filmfesztiválon is a díjazottak közé került.
Hírek
Az OKÉT Munkavállalói oldala 2006. november 16-án megalakította az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottságot, aminek 2006. november 28-án, kedden 14-órakor lesz a nagygyűlése a Hotel Benczúrban.
Hírek
November 26-án, vasárnap, délelőtt 11-órakor Puskás Ferenc emlékére a Puskin mozi ismét műsorra tűzi Keleti Márton: A Csodacsatár című filmjét.
Hírek
998 szavazattal Fausto Brizzi Érettségi előtt című filmje lett az idén 2006. november 9-18. között megrendezett MittelCinemaFest, Közép-Európai Olasz Filmfesztivál közönségdíjasa.
Hírek
Elkészült Sándor Pál rendező legújabb filmje; a Noé bárkája című alkotást jövőre, a 38. Magyar Filmszemlén mutatják be - hangzott el a budapesti Bárka Színházban tartott hétfői sajtótájékoztatón.
Hírek
A filmbeli események a nemzeti ikonná vált Diana hercegnő halála utáni napokban játszódnak, és a királyi család magángyászát tárják fel a közvélemény élénk érdeklődésének tükrében.
Hírek
Szabó István a díszvendége a franciaországi Aubenas-ban november 20-án kezdődő Európai Filmek Fórumának. Magyar mozgóképek a bukaresti és az antwerpeni filmfesztivál műsorán.
Hírek
A teljes kilátástalanság és a reményvesztettség érzéséből elementáris erővel kitörő művészi kifejezésforma agresszív, ugyanakkor lélegzetelállítóan izgalmas és lenyűgöző látványt nyújt. Ősi, afrikai törzsi rítusok kelnek új életre, modern, atletikus, hihetetlen sebességre felgyorsított mozdulatokkal.
Hírek
Pálfi György Taxidermia című alkotásának amerikai forgalmazási jogait megvette a Tartan Films független filmeket forgalmazó angol cég helyi leányvállalata - adta hírül a Killer Movies internetes portál a Hollywood Reporter című amerikai szaklapra hivatkozva.
Hírek
Befejeződött az Evening (Este) forgatása, Koltai Lajos új, angol nyelvű filmjében világsztárok szerepelnek, köztük Vanessa Redgrave, Meryl Streep és Glenn Close.
Hírek
Ne vaduljunk! Boog, a szelíd grizzly csak ennyit kér, egyébként boldogan éli a kisvárosi sztárok mindennapi életét: este fellép a helyi természetrajz-show-ban, aztán nyugovóra tér gazdája és nevelője garázsában, ahol szívből etetik és szeretik. Állati ösztöneit mélyen eltemette, és semmiért sem cserélné el a civilizáció örömeit.
Hírek
Castingot tartanak színészi vénájú papagájok számára a Karib-tenger kalózai című film harmadik epizódjának készítői Londonban - adta hírül a BBC brit közszolgálati műsorszolgáltató internetes kiadásában.
Hírek
A tégla cselekménye Dél-Bostonban játszódik, ahol Massachusetts állam rendőrsége felveszi a várost uraló szervezett bűnszövetkezet elleni kemény harcot. A cél, hogy belső aknamunka árán letaszítsák trónjáról a teljhatalmú maffiavezért, Frank Costellót (Jack Nicholson).
Hírek
81 éves korában elhunyt Robert Altman Oscar-díjas amerikai filmrendező, forgatókönyvíró, producer.
Hírek
A Magyar Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztje kitüntetésben részesültek /A szabadság vihara/ című dokumentumfilm amerikai alkotói.
Hírek
A legnagyobb amerikai dohánygyár felkérte a hollywoodi filmstúdiókat, hogy mellőzzék termékeit az olyan jelenetekben, amelyek a gyermekeket dohányzásra ösztönzik - adta hírül internetes portálján a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság.
Hírek
Európa legrégebbi filmfesztiváljainak egyike kezdődik Salernóban november 21-én. A Cannes-i és velencei mustrával közel egyidős filmszemle versenyprogramjába kapott meghívást Petényi Katalin és Kabay Barna A közvetítő című dokumentumfilmje.
Hírek
A magyar mozi aranykorának mára klasszikussá vált filmjeiből Párizsban megjelent francia nyelvű DVD-sorozatot méltatott a Les Cahiers du Cinéma című francia filmes folyóirat novemberi számában.
Hírek
A finn lúzer-trilógia harmadik darabja szerint Loner, az éjjeliőr megszokott életritmusát egy szép napon feldúlja egy szőke femme fatale, Mirja.
Hírek
Azt hitte, a jó filmhez kamionnyi világítás, vágószoba, kulisszák és százfős stáb kell? Tévedett! Most elég a telefonja, bármilyen márkájú legyen is az. Vegye a kezébe és készítse el saját filmjét!
Hírek
Stephen McPherson, az ABC Entertainment csatorna elnöke és a Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks Animation igazgatója közösen jelentette be a Shrek The Halls című karácsonyi különkiadás elkészítését.
Hírek
A történet a budapesti zenei élet legkiemelkedőbb fesztiválja, az Európa szerte ismert Sziget Fesztivál egy napját meséli el. A film öt videóklipből áll, amelyek egymásba fűzve, mint egy dj mix vezetik végig a nézőt reggeltől az éjszakai partiig.
Hírek
Az Elvitte a víz (Flushed Away) című számítógép-animációs filmet a DreamWorks Animation és az Aardman Features készítette; ugyanaz a csapat, amely az Oscar-díjas Shrek és a Wallace & Gromit és az Elvetemült Veteménylény (Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit) című filmekért felelt. Új filmjük ötvözi az Aardman sajátos karakterábrázolását a DreamWorks legmodernebb számítógép-animációs eljárásaival, és így új stílust teremt.
Hírek
A nácizmus és a kommunizmus idején szerzett élményei csengenek vissza Francisco de Goya, a XVIII. század végének nagy spanyol festőjének életéről készült filmjében - állítja Milos Forman, a csehszlovákiai születésű, 1968 óta az Egyesült Államokban élő világhírű rendező, akinek alkotását a múlt hét végén mutatták be Madridban.
Hírek
Főhősünk (Lovasi András) élete, mely kockázatoktól és nőktől (Tóth Ildikó, Láng Annamária, Kovács Patrícia, Naszlady Éva) sem mentes, a szemünk előtt hullik darabjaira és rohan az elkerülhetetlennek hitt drámai végkifejlet felé. Lehet, hogy az a feltevés, mely szerint paranoiásak vagyunk, de minket tényleg üldöznek, nagy ritkán igaznak bizonyulhat?
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ