Hírek
A tégla cselekménye Dél-Bostonban játszódik, ahol Massachusetts állam rendőrsége felveszi a várost uraló szervezett bűnszövetkezet elleni kemény harcot. A cél, hogy belső aknamunka árán letaszítsák trónjáról a teljhatalmú maffiavezért, Frank Costellót (Jack Nicholson).
Hírek
Harminc éve, 1976. november 15-én halt meg Jean Gabin francia filmszínész. Már életében mítosszá vált: egyedülálló kivételként csaknem negyven esztendeig vezette a népszerűségi listákat.
Hírek
Tizenöt éve, 1991. november 14-én halt meg Tony Richardson Oscar-díjas angol filmrendező, az angol új hullám, a free cinema kiemelkedő alakja.
Hírek
Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő, Beyonce legújabb remix albumán két magyar zenész munkája is helyet kapott.
Hírek
A gyilkosságért ártatlanul elítélt, majd felmentett, ám később öngyilkosságba menekülő ivádi Pusoma Dénes tragédiáját a játékfilm eszközeivel feldolgozó tévéfilm premierjére került sor pénteken Egerben.
Hírek
Magyarországról érkező filmek színesítik a kalkuttai, a goai és a Taipei-i seregszemlék műsorát. A legfiatalabb rendezőgeneráció filmjeit Barcelonában, Cuenca-ban és Ljubljanában vetítik.
Hírek
Immár európai szinten is ismert és elismert kulturális eseménnyé vált a marosvásárhelyi Alter-Native nemzetközi rövidfilm-fesztivál, amelyet az idén utoljára rendeznek az Európai Unió falain kívül – mondta Gáspárik Attila, a fesztivál művészeti vezetője.
Hírek
A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ünnepi gálakoncerttel zárja az évet. Az eseménynek a miskolci Művészetek Háza ad otthont november 25-én, szombaton 19 órakor.
Hírek
A Taxidermia csütörtöktől látható a mozikban; a 37. Magyar Filmszemle fődíjas alkotásának díszbemutatóját kedden tartják Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Hírek
Kállai Ferenc kapta az idei Maecenas-díjat; a nemzet színésze „mély humánumáért, az örök emberi értékek tiszteletéért, nemzedékeket helytállásra nevelő hiteles művészeti teljesítményéért" vehette át a bronzplakettet és a díszes oklevelet hétfőn, Budapesten.
Hírek
Közel száz nevezés érkezett a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete (MADE) által meghirdetett 13 nap remény elnevezésű dokumentumfilm fesztiválra. A rendezvény célja összegyűjteni, egyúttal minősíteni azokat a filmeket, amelyek az ’56-os forradalom eszméivel, eseményeivel, történelmi, szociológiai kérdéseivel és annak következményeivel foglalkoznak.
Hírek
Nagy tetszés mellett mutatták be Hollywoodban Andy Vajna Szabadság, szerelem című új 56-os filmjét – közölte a premier után Simonyi András washingtoni nagykövet.
Hírek
A Művész moziban indul az idei Temps d’Images Fesztivál egy színes és izgalmas filmválogatással, amelyben a marionett-bábokról szóló dokumentumfilmtől a zeneszerző-portrén keresztül a táncfilmig sok érdekesség helyet kap.
Hírek
Magyarországon készült alkotásoknak szenteli külön-programját a Regensburgi Rövidfilm Hét. A november 15. és 22. között megrendezendő filmfesztiválon „Magyarország, a rövidfilmek országa” címmel mutatnak be vetítéssorozatot.
Hírek
Ironikus és lojális ember – mondta róla Mario Monicelli. Nagy színész, aki megtanított az egyszerűségre – jellemzi őt Giuseppe Tornatore. Pályájának 50 éves évfordulója alkalmából a firenzei France Cinéma fesztiválon Philippe Noiret 50 filmjét mutatták be. Az alkotások ezután bejárják Olaszország nagy városait, köztük Rómát, Milánót, Torinót, Bolognát, Pármát.
Hírek
Lendvai Gábor és Nagy András Vízenjárás című alkotása kísérleti, Fehér Zsuzsanna Gyurika című filmje dokumentumfilm, Vépy Zoltán Csaba Hétköznapló (Délután) című alkotása pedig kisjátékfilm kategóriában nyerte a Faludi Akadémia XI. Nemzetközi Amatőrfilm-szemléjének első díját. Az elismeréseket szombaton ünnepség keretében adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban, Budapesten.
Hírek
Ezzel a címmel mutatkozik be a 16 éves Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítvány szerdától, egy héten át Budapesten, a Jövő Házában. A digitalizált gyűjteményben az 1946-tól napjainkig készült mintegy ezer magyar játékfilm werk- és standfotói láthatók.
Hírek
Ötvenöt éve, 1951. november 12-én halt meg Gombaszögi Ella, a 20. század első felének meghatározó színészegyénisége, a Gombaszögi nővérek legfiatalabbja.
Hírek
A nemrégiben mozikba került Asterix és a Vikingek c. animációs filmhez kapcsolódóan a forgalmazó SPI és a hazai mozik különleges felajánlást tesznek az Asterix-kedvelők számára.
Hírek
Ezzel a címmel indul magyar animációs sorozat az egyik kereskedelmi televízió műsorán, a film Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező ötlete alapján készült, azzal a céllal, hogy epizódonként mintegy hat percben megismertessék a fiatalokkal a pénz működését és a gazdaságban betöltött szerepét.
Hírek
Portugália legnagyobb animációs fesztiválja, a CINANIMA november 6. és 12. között ünnepli 30. születésnapját Espinho-ban. Cakó Ferenc gyurma-animációja, a Hé S.O.S érkezik Magyarországról a 28 ország részvételével megrendezett filmszemlére.
Hírek
Az Európai Filmakadémia nyilvánosságra hozta az Európai Filmdíj jelöltjeit: a legtöbb jelölés – Almodóvar Volver-ével megosztva – Florian Henckel von Donnersmarck A mások élete (Das Leben der Anderen) című filmjének jutott.
Hírek
Az idén november 9. és 18. között rendezik meg a budapesti Puskin moziban a 4. MittelCinemaFestet, a Közép-Európai Olasz Filmfesztivált, amelyet az Olasz Kultúrintézet szervez, a Filmitalia és a Budapest Film közreműködésével.
Hírek
Rekordsikkerrel mutatta be a Lionsgate a Fűrész III. című horrorfilmet Amerikában. A több mint 34 millió dolláros bevétel az első hétvégén bőven elég volt ahhoz, hogy a stúdió azonnal jóváhagyja a sorozat következő részének elkészülését 2007 Halloween hétvégéjére.
Hírek
Ludwig van Beethovent alakítja legújabb filmjében Ed Harris amerikai színész, aki több excentrikus karaktert is megformált már pályafutása során.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ A fal mindig keményebb, mint a fejünk, amellyel be akarjuk törni."
Marie Curie
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ