Hírek
A New Orleans című zsaruthrillerben Robert de Niro és az 50 Cent nevű rapzenész játssza majd a két főszerepet.
Hírek
Balogh Attila Alternatív József Attila-díjas költő, író. Költészete – Eörsi István szavaival – a realizmus és szürrealizmus bűvöletes, szinte a szómágiával egyenértékű, összecserélhetetlen vegyüléke.
Hírek
Az elsősorban színészként – másodsorban pedig Madonna volt férjeként – ismert Sean Penn újra a kamerák mögé áll. Penn utoljára 2001-ben forgatta le Jack Nicholson főszereplésével Az ígéret megszállottja című filmjét, melyben egy Nicholson nyugdíjba vonult nyomozót alakított, akinek rögeszméjévé válik egy gyerekgyilkosság.
Hírek
Patrick Chamusso (Derek Luke) szerető férj és két kislányának gondos apja. Művezető Dél-Afrika legnagyobb olajfinomítójában, a Secundában, szabadidejében pedig a helyi fiú focicsapat edzője. Nagyon ügyel arra, hogy az apartheid által a feketékre nehezedő nyomás ellenére apolitikus maradjon.
Hírek
A mai Közép-Amerika és Mexikó területén elhelyezkedő egykori fejlett civilizáció jeleskedett a matematikában, az asztronómiában. A Maja Kalendárium megfigyelései a Nap, a bolygók, a csillagok és a Tejút-rendszer működését illetően ma is érvényesek.
Hírek
A huszadik századi magyar történelemről tanúskodó filmek láthatók világszerte az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából. A megemlékezés filmes programjai kiemelt figyelmet szentelnek Mészáros Márta munkásságának.
Hírek
A magyar filmnek szentelt nagyszabású vetítéssorozat kezdődik október 27-én New Yorkban. Az „Ellenállás és Újjászületés: A magyar mozi 50 évvel ’56 után” című kéthetes vetítéssorozatnak a Lincoln Center for Performing Arts ad otthont, mely Amerika vezető kulturális intézményeinek egyike.
Hírek
Nem készült színésznek, eredetileg ápolónő volt. Csak húszéves korában iratozott be a párizsi Conservatoire színész szakára, ahol diplomáját 1954-ben kapta meg. – Október 25-én, vagyis ma hetvenöt éves Annie Girardot francia színésznő.
Hírek
Nagy büszkeséggel tudatjuk, hogy – az 1956. október 23-i forradalom 50. évfordulója alkalmából – a Magyar Köztársaság Elnöke az Oktatási és Kulturális Miniszter előterjesztésére, kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével tüntette ki Kozma Károlyt, a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége főtitkárát.
Hírek
Egy amerikai házaspár Susan és Richard (Cate Blanchett és Brad Pitt) Marokkóba utazik, harmadik gyerekük halálát kiheverni. Két marokkói kisfiú vadászpuskával gyakorol a sivatagban, a fegyver elsül, és a golyó az arra haladó buszon ülő nőt véletlenül nyakon találja.
Hírek
Vörös szőnyegen vonultak be a Szabadság, szerelem Corvin Budapest Filmpalotában tartott pénteki díszbemutatójára a szereplők és az alkotók.
Hírek
Az örökös szép-gonosz Billy Zane - akit a közönség imádott gyűlölni Kate és Leo szétválasztásáért a Titanicban – legutóbbi főszerepéért inkább hideget kapott a nézőktől, de abból jócskán.
Hírek
Pálfi György második játékfilmje a „briliáns” rendezésért Ezüst Hugó díjat nyert a 42. Chicago-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
Hírek
„100% európai” a mottója a pénteken kezdődő sevillai filmfesztiválnak. A kizárólag európai alkotásokat műsorra tűző nagyszabású rendezvény legfontosabb szekcióiba összesen hét magyar film kapott meghívást.
Hírek
A mára már kultikussá lett horrorfilm harmadik részét stílszerűen Halloweenkor mutatják be Amerikában, s természetesen még több vérre, fejtörőre és borzalomra számíthatunk, mint az előző részekben.
Hírek
November 3-án lesz 75 éves a fantasztikus, a felejthetetlen komika és tragika, Monica Vitti, olasz filmszínésznő és rendezőnő.
Hírek
A Szállító 1-2 főszereplője, Jason Statham folyamatosan megy és megy. Keménykötésű pasas, de azért szerethető. Ha kell, erőszakos, ha kell visszafogott, vagy éppen sportos, természetes, elbűvölő – és előzékeny.
Hírek
A Brazil ritmus egy dokumentumfilm a chororól, az első igazi brazil városi zenéről. A XIX. század végén a Rio de Janeiro-i zenészek keze alatt az európai melódiák, az afro-brazil ritmusok és a brazíliai indiánok zenéjének melankolikus előadásmódjának keveredésével jött létre a choro.
Hírek
Iris szenvedélyes, érzékeny, gyönyörű, és... szenved. Hasztalan próbálja kiverni fejéből kollégáját, akibe viszonzatlanul szerelmes, és akivel titkos viszonyt folytat. A szerkesztőség karácsonyi buliján jön a végső döfés: Jasper eljegyezte azt a libát a terjesztésről.
Hírek
Az ötvenes évek sztahanovista stílusában fogalmazta meg sajtóanyagát, meghívóját, és rajzolta meg invitáló plakátját a Reklámzabálók Éjszakájának szervezõ „brigádja": november 25-én ismét hajnalig nézhetik a magyar és külföldi reklámfilmeket e műfaj megszállott szerelmesei.
Hírek
Chev Chelios (Jason Statham) nem várt telefonhívásra ébred. Támolyog, gyakorlatilag nem tud mozogni, és a szíve is alig ver, nagy erőfeszítésébe kerül, hogy felvegye a mobilját. Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo) van a vonalban, és elárulja hősünknek, hogy megmérgezte álmában: már csak egy órája van hátra.
Hírek
Szinte észrevétlenül érkezett meg a hazai mozikba Radu Mihaileanu-nak az Életvonat című feledhetetlen film rendezőjének legújabb, szintén mély nyomot hagyó alkotása, az Élj és boldogulj! című produkció. Ami nagy kár, mert ez a mozi is nagyszerű lett: megérdemelt volna egy jóval nagyobb beharangozót!
Hírek
A fiú egy rossz útra tévedt lázadó. A lány egy elit tánciskola kiváló növendéke. Talán nem is különbözhetnének jobban egymástól, de amikor találkoznak, sorsuk összefonódik.
Hírek
Ötvenhatozzon a Filmhuval és Vágvölgyi B. Andrással, hogy megtudja, miként jelenik meg az '56-os forradalom a (nemcsak) magyar filmekben. Aki kérdez: Müllner Dóra. Aki válaszol: Vágvölgyi B. András. A rendezvény helyszíne az Odeon Lloyd mozi, 2006. október 25-én 18- órától. 20-órától pedig A szabadság vihara című produkciót vetítik.
Hírek
Magyarországot választotta díszvendégének az október 19-én kezdődő „Mostra de Valencia” filmfesztivál. A 27. alkalommal megrendezendő katalán filmünnep ez alkalomból kilenc magyar játékfilmet tűz műsorra, köztük négy elsőfilmet, Goda Krisztina, Vranik Roland, Antal Nimród ás Mispál Attila első alkotását.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ