Hírek
Minden idők legsikeresebben nyitó filmje lett A Karib tenger kalózai - Holtak kincse az amerikai mozikban - adta hírül a Fórum Hungary filmforgalmazó vállalat hétfõn.
Hírek
Burt Munro egy isten háta mögötti kisvárosban él valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Az idős férfi különcségével kitűnik környezetéből, és bár szomszédjai nehezen viselik el szokatlan életmódját, mégis szeretet veszi körül. Saját világot teremt magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja.
Hírek
Közel 200 filmen keresztül mutat pillanatképet a világ kortárs filmművészetéről az elkövetkezendő napokban a 23. Jeruzsálemi Filmfesztivál.
Hírek
A 71 éves Sophia Loren elfogadta, hogy művészi aktfotója megjelenjen a 2007 évi Pirelli-naptárban. Az olasz mozi nagy sztárja csak egy pár gyémánt-fülbevalót visel a képen - jelentette be a Gente magazin, amely a naptárat gondozza.
Hírek
Richardo Tubbs dörzsölt városi vagány, pláne ahhoz képest, hogy zsaru. Kedvesével együtt beépülnek a dél-floridai kábítószer-kereskedelem szövevényes és veszélyes rendszerébe, hogy megtalálják azokat, akik három gyilkosságért felelnek.
Hírek
Svéd film kapta a 28. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál (MIFF) fődíját, míg a Rokonok díj nélkül maradt a vasárnap esti zárógálán.
Hírek
2006. június 29-én, csütörtökön 17-órakor kerül sor a budapesti Olasz Kultúrintézet konferenciatermében a Magyar Rádió Persona non grata című dokumentum-hangjátékának nyilvános bemutatójára, mely Pier Paolo Pasoliniről szól.
Hírek
A huszonéves Lee (Maggie Gyllenhaal - Mona Lisa mosolya, Donnie Darko) titkárnői állásra jelentkezik egy ügyvédi irodába. Elsőre minden normálisnak és meglehetősen unalmasnak tűnik: a napi munka kimerül a gépelésben, az aktatologatásban és a kávéfőzésben.
Hírek
Hétvégén kezdődik és július elsejéig tart a trencsényteplici Art Film fesztivál Szlovákiában. A 14. Art Film fesztivál Kék Angyal-díjáért Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című alkotása kel versenyre. A játékfilm-mezőnybe idén mindössze tíz alkotás kapott meghívást.
Hírek
Egy luxushajó szeli az Atlanti óceán hullámait, a fedélzetén mindazokkal, akik az itteni kényelmet megengedhetik maguknak: arisztokraták, milliomosok, hamiskártyások utaznak együtt pihenést vagy könnyű kalandot keresve. De a kaland, ami ezúttal a nyílt tengeren vár rájuk, egyáltalán nem nevezhető könnyűnek.
Hírek
Antoine (Gerard Depardieu) Európába érkezik, hogy ellenőrizze egy audiovizuális központ építési munkálatait. Azzal bízzák meg, hogy gyorsítsa meg a munkafolyamatot. Valójában azonban, utazásának az a titkos célja, hogy megtalálja Cécile-t (Cathrine Deneuve), aki iránt megszállott és titkos szerelme már több, mint harminc éve tart.
Hírek
2003. Az iraki háború egyre fenyegetőbbé válik. Rómában Attilio (Roberto Benigni - Az élet szép, Kávé és cigaretta, Törvénytől sújtva), a költő, beleszeret Vittoriába (Nicoletta Braschi - Az élet szép, A szörnyeteg).
Hírek
A szombaton a dél-spanyolországi Valenciában megnyíló, egy hétig tartó filmfesztiválra Makk Károlyt hívták meg a zsűri elnökének - tájékoztatott a Magyar Filmunió.
Hírek
Vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, önéletrajzi elemekkel. A filmben két történetszál váltogatja egymást: egy burleszk-szerű társkeresési hajsza és egy tragikomikus szerelmi történet.
Hírek
David Lynch amerikai filmrendezőt életműdíjban részesíti a Velencei filmfesztivál zsűrije – jelentették be pénteken Rómában.
Hírek
A napokban mutatják be a lengyelországi Lagówban megrendezett nyári filmfesztiválon Szaladják István Madárszabadító, felhő, szél című játékfilmjét. Szaladják első mozija a lagówi Arany Szőlőfürt-díjért versenyez.
Hírek
Emir Kusturica, a világhíres szerb filmrendező Zavet (Fogadalom) című legújabb filmjéhez olyan statisztát keres, aki 500 eurós (mintegy 141 ezer forintos) gázsiért hajlandó intim kapcsolatra lépni egy kocával.
Hírek
Marilyn. Az utolsó szeánsz- címmel nyílt kiállítás a párizsi Maillol Múzeumban Marilyn Monroe aktfotóiból, amelyeket Bert Stern amerikai fotós készített a szex-szimbólumról halála előtt alig két hónappal.
Hírek
Angelo Rizzo olasz rendező filmben rekonstruálta azokat a merényleteket, amelyeket anticastristák hajtottak végre 1997 nyarán Havanna különböző szállodáiban, éttermeiben, bárjaiban.
Hírek
Az Európai Unió egyik legrangosabb díját, az Europa Nostra Díjat nyerte el a kulturális minisztérium beruházásaként megvalósult Uránia Nemzeti Filmszínház.
Hírek
A megtörtént eseményeken alapuló film főszereplője Marty és Bobby, akik már évek óta együtt lógnak, bár Bobby szép lassan irányítása alá vonta a másik fiút. Egy duplarandin ismerkednek meg Lisával és Alivel, és hamarosan kölcsönös szerelem alakul ki közöttük. Ám hiába a látszólagos vonzalom, Bobby egy nap megerőszakolja Alit. A fiatalok ekkor úgy döntenek, megölik barátjukat.
Hírek
Filmbizottság létrehozásával és az ország természeti adottságainak reklámozásával kívánja a kormány a világ filmesei számára újra vonzóvá tenni Kenyát.
Hírek
Hétvégén véget ért a 34. Huesca Filmfesztivál a spanyolországi Katalóniában. A sokszínű programot kínáló filmünnepen M. Tóth Géza Maestro című 3D animációja a kritikusok zsűrijének elismerő oklevelét nyert el.
Hírek
Ingmar Bergman, a világhírű filmrendező, két évvel ezelőtt részt vett a svéd rádió Nyári csevegések című műsorában, és a zenével való kapcsolatáról beszélt. A zenét elemezte úgy is, mint filmjeinek részét, és úgy is, mint személyes vonzódását. Az ebből tervezett könyvet azonban a művész váratlan lépése meghiúsította.
Hírek
1880. A Vadnyugat farkastörvényei utolérték Mexikót is. Sara (Salma Hayek), a gazdag bankár lánya és Maria (Penélope Cruz), a szegény farmercsalád sarja között nem is lehetne nagyobb a társadalmi szakadék, ám erőik egyesítésére kényszerülnek, amikor előbukkan Tyler Jackson, a New York-i Hitelbank képviselője.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ ...az emberiségnek sosem támadt olyan fontos gondolata, amelyet kőbe ne írt volna."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ