Hírek

Öt bemutatóra készül a jövő évadban a veszprémi Pannon Várszínház - mondta a teátrum igazgatója a városban tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

Hírek

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar-jelölt filmjét is díjazták a hétvégén a Kelet-Nyugat: Arany Boltív Filmdíjak első átadásán Moszkvában.

Hírek

A Finnugor Filmfesztivál (FUFF) idei programja július 4. és 7. között a finnugor nemzetek rövidfilmjeire koncentrál, valamint forgatókönyvíró és filmkészítő-workshopokat is tartanak a dél-észtországi Sännában megvalósuló eseményen. A fesztiválra és a workshopokra vasárnapig lehet nevezni.

Hírek

A kortárs film világa is tele van olyan alkotásokkal, amelyek szíven ütnek, rólunk szólnak. Ezt a szellemi izgalmat próbálja a Titanic Filmfesztivál programja átadni a közönségnek - hangsúlyozta Horváth György, a pénteken záruló nemzetközi fesztivál igazgatója az MTI-nek.

Hírek

Modern Rómeó és Júlia-történetet ábrázol Julia Langhof LOMO - Egy blogger élete című filmje, amelyben a Shakespeare-darab családjai közötti régi ellentétek helyett az új média váltja ki a drámai konfliktust. A közösségi médiás világban is meg kell tanulnunk kommunikálni egymással - mondta a rendezőnő az MTI-nek a Titanic Filmfesztiválon vetített versenyfilmjéről.

Hírek

Négy animációs sorozat folytatását, valamint egy egész estés animációs tévéfilm elkészítését támogatja - összességében 191,9 millió forinttal - a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra Program keretében. A testület arról is döntött, hogy történelmi dokumentumfilmek készítését 124,8 millió, forgatókönyvekét és filmtervelét pedig 10,6 millió forinttal támogatja.

Hírek

A szabadság elválaszthatatlanul összekapcsolódik a függetlenséggel, ezért az összes film a szabadság dimenzióit fogja fürkészni a 24. Lengyel Filmtavaszon a budapesti Művész Moziban - közölte a Lengyel Intézet igazgatója pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Hírek

Mészáros Mártát életműdíjjal tüntetik ki Bécsben, a pénteken kezdődő Let s CEE Filmfesztiválon.

Hírek

Átvette a Kossuth Nagydíjat Sára Sándor filmrendező, operatőr kedden a Sándor-palotában, ahol Áder János köztársasági elnök pótlólag adott át állami kitüntetéseket.

Hírek

Díjak kiosztásával zárult a Friss Hús rövidfilmfesztivál, amelyet április 3. és 8. között rendeztek meg a Toldi moziban Buadpesten.

Hírek

A veszteségről és újrakezdésről szól a Rekviem J. asszonyért című, szerb fekete humorral átitatott tragikomédia, amelynek bemutatójára a főszerepet alakító Mirjana Karanovic, a szerb filmművészet egyik nagy csillaga is ellátogatott a 25. Titanic Filmfesztiválra.

Hírek

Számos zenei csemegét hoz a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Az április 13-ig több fővárosi moziban zajló jubileumi szemle programjában szerepel film Nicóról, Iggy Pop és Josh Homme együttműködéséről, valamint egy afgán metálzenekarról is.

Hírek

Nyolc alkotóval, köztük a Hullák a napon című film belga rendezőpárosával, Hélene Cattet-val és Bruno Forzanival, valamint a RocKabul ausztrál film rendezőjével Travis Bearddel is találkozhat a magyar közönség a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyet április 13-ig rendeznek meg Budapesten.

Hírek

Kedden 19 órakor lesz látható a Sport 1 TV-n "A mi Szapporónk" című film, amely bemutatja a magyar jégkorong-válogatott feljutását a világelitbe a 2008-as világbajnokságon.

Hírek

Milos Forman a filmszakma állócsillaga volt, alkotásainak varázsa a mai napig élő, tudását és a filmek szeretetét sokaknak átadta - mondta Dudás Viktor filmszakértő az M1 aktuális csatorna esti műsorában a pénteken elhunyt Oscar-díjas filmrendezőről.

Hírek

A Nem vagyok boszorkány című film nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Hullámtörők-díjat a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban pénteken este megrendezett díjátadón.

Hírek

Április 19-től vetítik a magyar mozikban a Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmjét, a Vad Balatont, amely négy évszakon át mutatja be Magyarország legnagyobb tavának élővilágát, valamint a Balaton keletkezésével is megismerteti a nézőt.

Hírek

Vetítésekkel és programokkal ünnepli számos filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat is a Magyar film napját április 30-án.

Hírek

Az idén Balázs Béla-díjban részesült Fazekas Lajos filmrendező, Domonyi Rita dramaturg, Tasnádi István forgatókönyvíró, rendező és Lajos Tamás producer munkáiból láthat válogatást a közönség április 20. és 27. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban, Budapesten.

Hírek

Várja a nevezéseket a fiatal magyar animációs filmes alkotóknak odaítélhető Dargay Attila-díjra a Jameson CineFest - olvasható a miskolci nemzetközi filmfesztivál szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Pályakezdő fiatalok jelentkezését várják az erdélyi Filmtett Egyesület nyári filmes alkotótáborába, amely Nyárádszentlászlón lesz - közölték kedden a szervezők.

Hírek

Filmrendezői munkássága elismeréseként életműdíjjal tünteti ki Enyedi Ildikót a lecce-i filmfesztivál, és műsorra tűzi a rendező szinte összes filmjét.

Hírek

Április 7-től a Dokuzóna sávjában nemzetiségi dokumentumfilmeket vetít a Duna World. Elsőként A Polgárháború gyermekei és a Három hónap szeretet című filmet láthatják a nézők.

Hírek

Döntés született az Emberi Erőforrások Minisztériumának 50 millió forintos keretösszeggel kiírt dokumentum- és rövidfilmpályázatán, melynek eredményeként 39 szervezet 43 filmalkotás megvalósításához kap támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.

Hírek

Budapestre érkezik a Bojan Vuletic rendezte Rekviem J. asszonyért főszereplőnője, Mirjana Karanovic, az egyik leghíresebb szerb színésznő, akivel a nézők április 5-én és 7-én találkozhatnak az Ódry Színpadon a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon - mondta el Horváth György fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ