Hírek

Idén szeptemberben rendezték meg a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi filmfesztivált, melynek versenyprogramjában és versenyen kívül vetített díjnyertes filmjeiből készült válogatást a Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeiben tekinthetik meg az érdeklődők november 2. és 22 között.

Hírek

November 16-tól lesz látható a magyar mozikban a Magasmentés című magyar dráma Fésős András rendezésében.

Hírek

Csaknem két évtized után visszaült a rendezői székbe Koltai Lajos - írta a Vatiety.com hollywoodi hírportál a Semmelweis című életrajzi film Los Angeles-i bemutatója alkalmából.

Hírek

Szlovénia 2024-es Oscar-nevezettje, a Motorosok című film nyitja a 7. Szlovén Filmnapokat október 26-án a Toldi moziban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Elnyerte a CinÉast fesztivál ifjú tehetségeket méltató Young Talents díját a borsodi dadogó rapper drámája, a Larry című magyar film - közölte a Nemzeti Filmintézet vasárnap az MTI-vel.

Hírek

Negyven alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában - közölte a rendezvény művészeti vezetője pénteken.

Hírek

Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjének vetítésével csütörtök este kezdődik meg Bécsben a 61. Viennale, Ausztria legnagyobb filmfesztiválja.

Hírek

Magyar és román nagyjátékfilmek is szerepelnek a 31. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál programjában, melyet november 1. és 5. között tartanak Marosvásárhelyen - tájékoztatták hétfőn az MTI-t a szervezők.

Hírek

November 4. és 12. között rendezik meg Budapesten a MittelCinemaFest olasz filmfesztivált, amelyen 12 friss olasz filmet, köztük több fesztiválsikert mutatnak be a magyar közönségnek a Puskin és a Tabán moziban.

Hírek

Az Európai Filmakadémia (EFA)életműdíjjával tünteti ki Tarr Béla magyar filmrendezőt - számolt be róla szerdán a The Hollywood Reporter.

Hírek

Idén Thuróczy Szabolcs, Tenki Réka és Reisz Gábor is vendége lesz a gyerekeknek és kamaszoknak szóló Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválnak, amelyet Budapesten rendeznek meg október 20. és 29 között.

Hírek

A Berlinálén, Cannes-ban és Annecyban vetített animációkat is lehet majd látni a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon, amelyet október 11. és 14. között rendeznek meg Budaörsön.

Hírek

Októbertől minden vasárnap magyar sikerfilmeket vetít a Duna az év végéig; az első hónapban négy egészestés filmet, a Magyar Golgota, a Szabadság, szerelem, a Blokád és a Pilátus című alkotást tűzik műsorra - hangzott el a Kossuth Rádió és az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hírek

A Larry című film fényképezéséért Hartung Dávid kapta a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a seregszemle elismeréseit szombaton adták át a szegedi Belvárosi moziban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

A Semmelweis című film vetítésével kezdődik a 21. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál pénteken Koltai Lajos rendező részvételével, aki munkássága elismeréseként életműdíjat vehet át - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Az élet vendégei címmel nyílik kiállítás magyar kísérleti filmekből csütörtökön a szentendrei MűvészetMalomban.

Hírek

Kedden lesz a díszbemutatója, és csütörtöktől látható a magyar mozikban Sopsits Árpád Mellékszereplők című új nagyjátékfilmje.

Hírek

Reisz Gábor magyarázat mindenre című filmjét két kategóriában is díjazták a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatta a forgalmazó Cirko Film szombaton közleményben az MTI-t.

Hírek

Első egész estés magyar alkotásként az év legjobb animációs filmjének járó Európai Filmdíjra jelölte Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című alkotását az Európai Filmakadémia. Buda Flóra Anna 27 című, Cannes-ban Arany Pálmával díjazott alkotását a legjobb rövidfilm díjára jelölték.

Hírek

Tallinnban debütál Csáki László első egész estés animációs filmje. A Kék Pelikant november 11-én mutatják be Európa legészakibb A-kategóriás seregszemléje, a Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál Critics Picks versenyprogramjában - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

Hírek

A Premier est (Opening Night) című lengyel film kapta a fődíjat a 11. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon, amelyen az idén 25 díjat osztottak ki.

Hírek

Semmelweis címmel november 30-tól látható a magyar mozikban a világhírű magyar orvos életéről szóló új magyar film.

Hírek

November 9-től lesz látható a magyar mozikban Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációja, a Mesterjátszma című pszichothriller Tóth Barnabás rendezésében.

Hírek

Október 13. és 20. között rendezik a 16. Koreai Filmfesztivált Budapesten, amelynek keretében huszonnégy friss dél-koreai filmmel és közönségtalálkozókkal várják az érdeklődőket; a fesztiválon premier előtt látható az Oscar-esélyes Előző életek című film, amely jövőre kerül magyar mozikba - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

A Cicaverzum című film meghívást kapott a novemberi Tallinn Black Nights A-kategóriás nemzetközi filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjába.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Mondd csak meg, ki csodál, s én megmondom, ki vagy."
Sainte-Beuve
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ