Hírek

Több ingyenes vetítéssel és gyerekprogrammal is várja a családokat szeptember 4-én és 5-én Balatonfüreden és Veszprémben a Veszprém-Balaton Filmpiknik, melynek keretében többek között a Bogyó és Babócát és a Kuflikat is gyártó KEDD stúdió két új sorozatát is megnézhetik az érdeklődők.

Hírek

Összeállt a Filmgalopp elnevezésű tehetségkutató versenyprogramja, amelyet a 20. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlén mutatnak be szeptemberben - közölte pénteken a szervező Filmtett Egyesület.

Hírek

Matt Dillon amerikai színész-rendező is bekerült a velencei filmfesztivál nemzetközi zsűrijébe. A héttagú testületben Cristi Puiu román filmrendező helyét foglalja el, aki a szervezők keddi közleménye szerint "előre nem látott nehézségek miatt" nem vehet részt a filmmustrán.

Hírek

Gyimesi Anna Affrikáta című filmterve nyerte a szarajevói filmfesztivál részeként rendezett Talents Sarajevo pitchfórumon a CineLink díjat.

Hírek

Mozipremierekkel várják az érdeklődőket az első Veszprém-Balaton filmpikniken, a szeptember 3-5. között zajló programokon Balatonfüreden és Veszprémben, öt helyszínen mintegy negyven magyar filmet nézhet meg ingyenesen a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

A Peter Strickland rendezésében készült Cold Meridian című brit-magyar kisjátékfilmet is beválogatták a szeptember közepén megnyíló San Sebastian-i Filmfesztivál egyik versenyprogramjába.

Hírek

A koronavírus-járvány miatt nem októberben, hanem szeptemberben tartják meg idén a 20. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlét, amely 12 erdélyi városban zajlik - közölte szerdán a szervező Filmtett Egyesület.

Hírek

Életének 88. évében csütörtökön elhunyt Bácskai Lauró István filmrendező - tudatta a család pénteken az MTI-vel.

Hírek

Magyarországon nem állt le a filmes élet a koronavírus-járvány miatt, az elmúlt hónapokban is azon dolgoztak, hogy a mintegy húszezer hazai szakembernek folyamatos munkát biztosítsanak - mondta Káel Csaba szerdán a 10. születésnapját ünneplő budapesti Origo Filmstúdióban.

Hírek

Több mint 300 millió forinttal támogatja 41, televíziós bemutatásra készülő dokumentumfilm gyártását a Nemzeti Filmintézet.

Hírek

Két városban, öt helyszínen mintegy negyven filmet vetítenek szeptember 3. és 5. között az első Veszprém-Balaton Filmpikniken - közölték a szervezők a rendezvény hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.

Hírek

A legjobb film díját nyerte el a Drakulics elvtárs a brazíliai Porto Alegrében rendezett fesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet pénteken az MTI-vel.

Hírek

Elkezdődött Fazekas Máté első nagyjátékfilmje, a Kilakoltatás forgatása a Nemzeti Filmintézet 67 millió forintos támogatásával.

Hírek

A zsűri különdíját nyerte el péntek este a várnai Love Is Folly elnevezésű fimfesztiválon Szász Attila rendező Apró mesék című filmje - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t.

Hírek

Szeptember 17-től kerül a magyar mozikba Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje, amely 1989 sorsfordító eseményeit dolgozza fel egy magyar és egy német határőr történetén keresztül.

Hírek

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje is esélyes lehet az Európai Filmdíjra, miután kategóriájában bekerült a 13 alkotásból álló mezőnybe, amelyből a győztes kiválasztják.

Hírek

Törökország, a függetlenné vált közép-ázsiai türk országok és az oroszországi türk régiók kiemelkedő kortárs filmjeiből mutat be hatrészes válogatást TÜRKÍZ címmel az Uránia Nemzeti Filmszínház augusztus 26. és szeptember 15. között.

Hírek

Átadták az idei Bujtor István-díjakat csütörtökön Balatonszemesen, ahol egész héten zajlanak a XI. Bujtor István Filmfesztivál szórakoztató programjai - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Karácsonyi romantikus vígjáték készül Tiszeker Dániel rendezésében, a Nemzeti Filmintézet 560 millió forintos gyártási támogatásával - közölte az NFI szerdán az MTI-vel.

Hírek

Martin Scorsese Oscar-díjas rendező executive producerként csatlakozik Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének csapatához - közölte a produkció kedden az MTI-vel.

Hírek

Megkezdődött Császi Ádám Háromezer számozott darab című új mozifilmjének forgatása, a főszereplők között van Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck német színész, filmrendező - közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Véglegessé vált a 77. Nemzetközi Velencei Filmfesztivál programja egy amerikai és egy olasz film meghívásával, amelyeket azonban nem a versenyprogramban fognak bemutatni - jelentették be kedden a filmmustra szervezői.

Hírek

Dombrovszky Linda Pilátus című filmjét beválogatták a legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé, a Foreign Language Film Series 2021 elnevezésű programba - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

A legjobb operatőri munka és a legjobb zeneszerzés kategóriában kapott jelölést a Hír- és Dokumentumműsorok Emmy-díjára a 306 Hollywood című egészestés amerikai dokumentumfilm, amely a halál és a gyász feldolgozásáról szól és egy magyar producer közreműködésével készült.

Hírek

Egyetlen karszalaggal élvezhetők öt budapesti művészmozi vetítései, köztük számos premier előtti film augusztus 28-án estétől másnap hajnalig az Artmozik éjszakáján.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ