BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Magyarországon idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament Lux-díjára jelölt döntős filmeket. A három alkotást november 8. és 10. között láthatja a közönség.

Hírek

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

Hírek

A Kincsem vetítésével nyílik meg csütörtökön este a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Laemmle s Monica Film Centerben, ahol jelen lesz a film rendezője, Herendi Gábor is - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Hírek

Az Álom hava című dráma kapta a legjobb nemzetközi játékfilm nagydíját az indonéziai Szellem, Vallás és Képzelet Nemzetközi Filmfesztiválon - közölték a készítők szerdán az MTI-vel.

Hírek

Súlyemelő lányok, azonos nemű társat kereső férfiak, a tajvani opera hagyományos világába csöppenő vietnami énekesnő és "szellemősök" is szerepelnek a csütörtöktől szombatig tartó Taiwan Dox - Tajvani Dokumentumfilm Napok alkotásainak témái között. A vetítéseket a Toldi moziban tartják.

Hírek

Családtagjai, barátai, tisztelői és a rajzfilmszakma képviselői hétfőn végső búcsút vettek Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező-forgatókönyvírótól a Budakeszi temetőben.

Hírek

Hatvan helyszínen több mint 350 programmal, a filmvetítések mellett halloweenbulival, játszóházakkal, interaktív előadásokkal is várja az érdeklődőket november 3. és 5. között az Országos Rajzfilmünnep.

Hírek

Emléktáblát avattak Huszárik Zoltán filmrendező (1931-1981) tiszteletére egykori lakóházának falán, a Columbus utca 38. szám alatt szerdán Budapesten.

Hírek

Több mint ezren álltak ismét a zsűri elé - területi válogatókkal indul pénteken a Fölszállott a páva 5. évada, amelyet a Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára rendeznek meg.

Hírek

Négy animációs film és négy vígjáték verseng az Európai Filmdíjért, amelyet december 9-én Berlinben adnak át a győzteseknek.

Hírek

Los Angelesben tartották az amerikai templombezárásokról készült magyar dokumentumfilm világpremierjét.

Hírek

Michael Haneke Oscar-díjjal és Arany Pálmával is elismert osztrák filmrendező alkotásaiból rendeznek retrospektív vetítéssorozatot október 27. és 29. között a budapesti Kino Cafe moziban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet, köztük négy premiert és hatot premier előtt nézhet meg a közönség október 26. és 29. között a mozihálózat fővárosi és vidéki termeiben.

Hírek

Huszonötödik évfordulóját ünnepli a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amelynek versenyprogramjában idén 52 rövidfilm szerepel, és amelyen a legújabb magyar és román nagyjátékfilmeket is láthatja a közönség.

Hírek

Összesen 200 millió forintot különített el e heti ülésén animációs sorozatok és egész estés televíziófilmek készítésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a hatóság.

Hírek

Két New York-i művészmoziban rendezték szerda este az 1945 című magyar film egyesült államokbeli premierjét.

Hírek

Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége; az új finn animáció legizgalmasabb alkotásai mellett az elmúlt év legjelentősebb animációs filmjeit láthatja a világ minden tájáról a közönség november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban Budapesten.

Hírek

Az ART+ mozik falai között tematikus vetítéssorozattal várják a filmrajongókat a Budapest Boulevard Cinema című új mozisorozat keretében.

Hírek

A Queen-koncertfilm, a Moszkva tér és a Metropolis mellett történelmi reklámokat is vetítenek az első Budapesti Klasszikus Film Maratonon november 2. és 5. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Budapesti Francia Intézetben és a Corvin Moziban.

Hírek

Kiemelt szerepet és önálló szekciót kap a filmszínészet témaköre az idei, 19. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválon (BAIFF), amelyen csaknem száz filmet vetítenek, köztük egy magyar alkotást, Halász Júlia és Rubi Anna A birodalom utolsó napja című rövidfilmjét - hangzott el a fesztivál sajtótájékoztatóján Pozsonyban szerdán.

Hírek

Szívesen filmesítene meg újabb Kondor Vilmos-regényt Gárdos Éva, a Budapest Noir rendezője. A kilétét titkoló magyar szerző regényét feldolgozó mozifilmet szerdán mutatták be a sajtó képviselőinek a fővárosi Puskin moziban.

Hírek

Új karakterekkel bővül az Egynyári kaland a harmadik évadban, amelyet jövőre láthatnak a Duna televízió nézői.

Hírek

A héten nyitja meg kapuit a III. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest. Október utolsó hetében harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az értelmi fogyatékkal élők, pszichiátriai- és szenvedélybetegek, valamint civil függetlenfilmesek és diákok filmes seregszemléje, a III. Magyar Speciális Független Filmszemle.

Hírek

Jövő májusban ismét a tavaly elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező nemzetközi filmfesztivált rendeznek Szegeden - tájékoztatta a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. az MTI-t.

Hírek

Újabb két nemzetközi filmfesztiválon díjazták Török Ferenc legutóbbi rendezését Miami, Berlin, Budapest, Washington, Jeruzsálem, San Francisco, Freistadt, Vlissingen és Temesvár után - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Aforizmák
„Rettenetes, hogy a valóságot nem lehet megismerni a tények miatt."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ