BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Először nyert magyar alkotás a svéd nemzeti filmdíjak átadóján: idén a Saul fiának ítélték oda a legjobb külföldi film díját - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Hírek

A világ végeztéig címmel az emberi méltóságot bemutató kiállítás nyílt az amszterdami EYE holland filmintézet múzeumában pénteken, a kiállítást Tarr Béla állította össze.

Hírek

Három gyerekeknek szóló sorozat egy-egy új epizódjának és egy felnőtteknek szánt önálló animációs mű elkészítését támogatja 43,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az NMHH pénteken az MTI-vel.

Hírek

Tizenhét dokumentumfilm elkészülését támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az Ember Judit-pályázaton keresztül, összesen 106,7 millió forinttal - tájékoztatta az NMHH csütörtökön az MTI-t.

Hírek

Amatőr és profi alkotók munkáit várják dokumentumfilm, animációs film, kisjátékfilm, ismeretterjesztő, gyerek- és nemzetközi filmes kategóriákban május 31-ig az első alkalommal meghirdetett komlói Hét Domb Filmfesztiválra.

Hírek

Négy új bemutatóval folytatódik a képzőművészeti filmek sora az Uránia Nemzeti Filmszínházban; a sztárkiállításokat mozivásznon bemutató Exhibition on Screen sorozat legfrissebb részei ezúttal Goya, Renoir és Monet munkásságát, valamint a kertet mint a modern festészet témáját helyezik új megvilágításba.

Hírek

Az Amego Film közreműködésével készült el Slemmer Ádám Vakfolt című, első független nagyjátékfilmje, amelyet január 26-tól láthatnak a magyar nézők a mozikban.

Hírek

Február végétől folytatódik a Csak színház és más semmi című televíziós sorozat: a második széria epizódjait heti rendszerességgel, péntek esténként a Duna tévén láthatják a nézők.

Hírek

Módosul a filmek art besorolásának folyamata, valamint változik a helyi és körzeti televíziók műsorszórási jogosultságának időtartama - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn az MTI-vel azzal kapcsolatban, hogy az új évben több jogszabály is változik.

Hírek

Bucsi Réka Love - Szerelem című fesztiváldíjas rövidfilmje mellett több alkotást is bemutat a médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott filmek közül az ünnepi időszakban a közmédia.

Hírek

A jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázat keretösszegéről, illetve kilenc ismeretterjesztő film támogatásáról és rádiófrekvenciákról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa idei utolsó ülésén.

Hírek

Péterffy András filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár kapja az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat, amelyet kedden adnak át Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Hírek

Csaknem 600 millió forintos többlettámogatást kap 2017-től a Filmarchívum, amely január 1-jétől a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. felügyelete alá kerül. Az archívum tevékenysége megújításáról, a többletforrás biztosításáról kormányhatározat született, amely a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható.

Hírek

Nemes Jeles László, a Saul fia alkotója kapta a Londoni Kritikusok Körének vasárnap esti díjátadóján a legjobb rendezőnek járó elismerést, a testület a Kaliforniai álomnak ítélte oda a legjobb film díját.

Hírek

Teljessé vált pénteken a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramja. A szervezők utolsóként egy Stanley Tucci rendezésében készült brit-francia koprodukciót, egy kínai animációs filmet és egy francia-belga drámát válogatott be Catherine Deneuve főszereplésével.

Hírek

Nemzetközileg is díjazott alkotásokat láthat a közönség február 8. és 12. között a Toldi moziban, ahol hatodik alkalommal rendezik meg a Finn Filmnapokat - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

Hírek

Január végén kezdik forgatni a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című rendezésével berobbant Reisz Gábor új filmjét, amelynek gyártására 230 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

Hírek

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét 1,5 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

Hírek

Bucsi Réka Love - Szerelem című rövidfilmje képviseli Magyarországot Emir Kusturica szerb filmrendező film- és zenei fesztiválján, a január 14. és 19. között rendezendő 10. Kustendorfon - olvasható a rendezvény honlapján.

Hírek

Ráduly György lett a január elsejétől a Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum új vezetője. A szakember kiemelt céljai között van egy hosszú távú nemzeti filmrestaurálási és digitalizálási program, valamint hatékony belföldi és nemzetközi terjesztés kialakítása is - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Hírek

Január 9-én a Belvárosi Szent Mihály-templomban vesznek végső búcsút az életének 73. évében elhunyt Nemescsói Tamás Balázs Béla-díjas operatőrtől.

Hírek

Már lehet nevezni a 2017-es gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelyen ezúttal is két filmszemlét hirdetnek meg: a nemzetközit és a Kárpát-medenceit - közölte a fesztivál kommunikációs felelőse.

Hírek

Befejeződött Kenyeres Bálint Tegnap című első nagyjátékfilmjének forgatása Marokkóban - közölték az alkotók az MTI-vel pénteken.

Hírek

Makk Károly Szerelem című filmje felújított és digitalizált változatban látható a francia mozikban a Clavis Films forgalmazásában szerdától - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Hírek

Jövőre 3,15 milliárd forintot fordít a médiatanács televíziós, rádiós és filmes pályázatokra Magyar Média Mecenatúra programján belül - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteken az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ