Hírek

Nyolc dokumentumfilm került be a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle fiatal, erdélyi, magyar alkotókat megszólító versenyprogramjába, a Filmgaloppba - közölték pénteken a szervezők.

Hírek

Október 19-én mutatják be a magyar mozikban Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét, a Cicaverzum című abszurd szerelmi háromszög történetének főszerepében Törőcsik Franciska és Polgár Csaba látható, a Macska pedig Patkós Márton hangján szólal meg - tájékoztatta a film forgalmazója, a Forum Hungary az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Edoardo De Angelis olasz rendező Comandante (Parancsnok) című második világháborús tengeralattjáródrámájával nyílik meg szerdán este a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál. A mustra hivatalos programjában Reisz Gábor Magyarázat mindenre című, harmadik nagyjátékfilmje is szerepel, a Biennale College Cinema szekcióban pedig Vermes Dorka első nagyjátékfilmje, az Árni lesz látható.

Hírek

Harminckét, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotása részesült elismerésben vasárnap a 30. Országos Diákfilmszemlén.

Hírek

Szeptember 12-én a Maléna című dráma vetítésével kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében a Budapesti Klasszikus Film Maraton, amely szeptember 17-ig várja az érdeklődőket öt helyszínen - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-t.

Hírek

2024-ben kerülhet a magyar mozikba Schwechtje Mihály második nagyjátékfilmje, a Sünvadászat, amelyet beválogattak a rangos San Sebastian Filmfesztivál szakmai programjába, így először a nemzetközi szakmai zsűri láthat részleteket belőle - tájékoztatta a film forgalmazója az MTI-t kedden.

Hírek

A hétvégén kezdődő szarajevói filmfesztivál fő versenyében indul Tudor Giurgiu Libertate 89 - Nagyszeben című, román-magyar koprodukcióban készült filmje. Somogyvári Gergő, Buda Flóra Anna, Gyimesi Anna, Szelestey Bianka és Erhardt Domonkos alkotásai a fesztivál dokumentum-, rövid- és diákfilmes versenyprogramjaiba kaptak meghívást.

Hírek

Tizenhét nemzetközi versenyfilm, köztük a cannes-i, a velencei, a Sundance, a berlini és a Karlovy Vary-i fesztiválon vetített alkotások, valamint egy magyar film világpremierje is szerepel szeptember 1. és 9. között a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Hírek

Deák Kristóf Az unoka című thrillerét választotta a legjobbnak a közönség hétvégén a Stony Brook Filmfesztiválon New York államban.

Hírek

Családja, egykori barátai és kollégái, a filmes szakma képviselői jelenlétében pénteken római katolikus szertartás szerint újratemették Kovásznai György animációsfilm-rendezőt, képzőművészt a Farkasréti temetőben.

Hírek

A vasárnap kezdődő 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szervezői kedden bejelentették a fesztivál hivatalos programját, amelyben Reisz Gábor új filmje is szerepel.

Hírek

A zsűri díjával jutalmazta a Skip City filmfesztivál nemzetközi zsűrije Japánban Szakonyi Noémi Veronika nyílt örökbefogadásról szóló Hat hét című drámáját.

Hírek

Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével késő ősszel kezdik forgatni a Hogyan tudnék élni nélküled? című musicalt, amely egy kalandos balatoni nyár történetét meséli el Demjén Ferenc dalaival - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-t.

Hírek

Több mint száz restaurált klasszikust, többek közt a Jézus Krisztus szupersztárt, az Ed Woodot, a Régi idők fociját és a Grease-t is lehet majd látni a szeptember 12-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maraton programjában.

Hírek

Szeptember 2-án lenne hetvenöt éves Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, akinek hírnevét a Magyar Televízió Rózsa Sándor-sorozatának címszerepe alapozta meg. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Hatvanhatéves korában elhunyt Medvigy Gábor Balázs Béla-díjas operatőr, fotóművész, érdemes művész, akit a magyar filmkritikusok négyszer is az év operatőrének választottak - tudatta a Facebook-oldalán a HCA - Magyar Filmoperatőrök Egyesülete hétfőn.

Hírek

A Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában, szeptember 3-án lesz a magyarországi premierje Tudor Giurgiu román-magyar koprodukcióban készült Libertate 89 - Nagyszeben című történelmi drámájának - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Buda Flóra Anna, Gyimesi Anna, Somogyvári Gergő alkotását, valamint Tudor Giurgiu román-magyar koprodukcióban készült nagyjátékfilmjét is díjazták a Szarajevói Filmfesztiválon szombat este.

Hírek

Ebben az évben 23 országból 64 alkotás száll versenybe a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon, amely augusztus 29. és szeptember 3. között várja a közönséget Budapesten.

Hírek

Moldovai Katalin erdélyi rendező Elfogy a levegő című első nagyjátékfilmje a szeptember a 7. és 17. között zajló Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Discovery szekciójába kapott meghívást - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Drámai és komikus helyzetek között egyensúlyoz a Majdnem menyasszony című tévéfilm , amely Herczeg Ferenc A fehér páva című regényéből készült, és látható lesz a Duna csatornán. A forgatás kedden ért véget Ráckeresztúron.

Hírek

A szeptember elsején induló fesztiválra készülve a CineFest a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMMH) közösen hirdet kisfilmes pályázatot a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak.

Hírek

Executive producerként csatlakozott Turai Balázs Amok című animációs filmjéhez a Monty Pythonból is ismert Terry Gilliam - tájékoztatta Osváth Gábor, a film egyik producere az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Reisz Gábor Magyarázat mindenre című új filmje az augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezendő 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos válogatásában mutatkozik be először.

Hírek

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész július 26-án lesz hetvenöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Jobb elkárhozni, mint egyedül üdvözülni."
Henri-Frédéric Amiel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ