Hírek

Háromezer számozott darab című alkotásával Császi Ádám nyerte el a legjobb rendezőnek járó Palicsi Torony díjat a 30. Nemzetközi Palicsi Filmfesztiválon - jelentették be a szervezők pénteken.

Hírek

Július végén indul az Uránia Nemzeti Filmszínházat működtető Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. és a Nemzeti Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. (NMI) új országjáró szolgáltatása, a Tájoló mozi, amelynek keretében a nyár folyamán alkalmi vetítéseken tizenkilenc vármegye egy-egy mozival nem rendelkező településén lesz alkalom a közösségi filmnézésre - tájékoztatta az intézet hétfőn az MTI-t.

Hírek

Koncz Gábor Kossuth-díjas színész július 8-án lesz nyolcvanöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című alkotása a zsűri különdíját nyerte el Lengyelországban, a hétvégén véget ért lagówi nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Alicia Vikander Oscar-díjas svéd színésznő és producer Firebrand című alkotásának bemutatójával péntek este megnyílt a nyugat-csehországi Karlovy Varyban az 57. nemzetközi filmfesztivál, Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléje.

Hírek

Átadták a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) díjait szombaton a kecskeméti Hírös Agórában.

Hírek

Belgium a díszvendége, de a kortárs kínai, argentin és német animáció legjobbjait is műsorra tűzi a szerdán kezdődő 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Iráni film nyerte a vasárnap záruló kolozsvári 22. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) fődíját a szombaton késő este tartott díjátadó gálán, a filmszemle történetében először a női díjazottak vannak túlsúlyban.

Hírek

Taroltak a magyar filmek az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál szombat esti díjkiosztóján: Gauder Áron A Kojot négy lelke című animációs játékfilmje a nagyjátékfilmek versenyében elnyerte a zsűri díját, a 27 című magyar-francia koprodukció Buda Flóra Anna rendezésében pedig a fődíjat, az Annecy Kristályt érdemelte ki a rövidfilmek versenyében a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválján a franciaországi Annecyban.

Hírek

Több magyar filmet is vetítenek a pénteken kezdődő törökországi Izmiri Film és Zene Fesztiválon, ahol a zsűrielnök Goda Krisztina lesz, Szabó István pedig életműdíj elismerésben részesül - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t pénteken.

Hírek

Június 21-én kezdődik a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF); az ingyenesen látogatható eseményen öt napon át 60 órányi animációt láthat és számos további programon is részt vehet a közönség.

Hírek

Újabb magyar filmes, televíziós aranykor következhet be a közmédia és a Nemzeti Filmintézet (NFI) közötti megállapodásnak köszönhetően - mondta Altorjai Anita hétfőn a közmédiában.

Hírek

Tősér Ádám Blokád című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben, a legjobb rendező a Magasságok és mélységek alkotója, Csoma Sándor lett.

Hírek

Három kategóriában várják a nevezéseket augusztus 1-ig a 30. Országos Diákfilmszemlére - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Hírek

Császi Ádám Háromezer számozott darab című alkotása is versenybe száll a palicsi filmfesztivál fődíjáért július 15. és 21. között - olvasható a rendezvény honlapján.

Hírek

Erdélyi dokumentumfilmeket várnak idén a 23. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle versenyprogramjába, a Filmgaloppba, melybe augusztus 20-áig lehet nevezni - közölte az MTI-vel Jakab-Benke Nándor, a verseny kurátora.

Hírek

Hogyan tudnék élni nélküled? címmel zenés film készül Demjén Ferenc legnépszerűbb slágereivel, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A musical forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Krisztina írta, rendezője Orosz Dénes - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Szeptember 12. és 17. között rendezi meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a restaurált klasszikusok és filmtörténeti gyöngyszemek nemzetközi fesztiválját a Nemzeti Filmintézet (NFI) - tájékoztatta az NFI hétfőn az MTI-t.

Hírek

Az animáció mint műfaj a következő évtizedekben egyre elterjedtebb lesz - fogalmazott Kollarik Tamás a 16. Animációs Filmfesztivál (KAFF) keretében megrendezett konferencia elnöke pénteken Kecskeméten.

Hírek

Magyar értékek és hungarikumok a Kárpát-medencében témakörben hirdették meg a 22. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre szeptember 30-áig várják a nevezéseket - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Hírek

Ötven éve, 1973. június 20-án halt meg Keleti Márton háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, akinek nevéhez a magyar filmtörténet olyan sikerdarabjai fűződnek, mint a Mágnás Miska, A tizedes meg a többiek. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A 27 című magyar-francia koprodukcióban készült animációs kisfilm nyerte el a legjobb rövidfilmzenének járó díjat pénteken a Annecyi Nemzetközi Animációs Fesztiválon. A Buda Flóra Anna rendezésében készült alkotás zenéjét Mákó Rozi és Mákó Mári duója, a COMMITTEE komponálta.

Hírek

Román Katalin a nyílt örökbefogadásról szóló, Hat hét című filmben nyújtott kimagasló színészi alakításáért díjat kapott az A-kategóriás Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t szerdán.

Hírek

Kern András főszereplésével a napokban megkezdődött a Ma este gyilkolunk című krimikomédia forgatása Fazekas Péter rendezésében - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Alig három nappal a Franciaországot megrázó késelés után, a kelet-franciaországi Annecyben megkezdődött vasárnap a világ egyik legjelentősebb nemzetközi animációs fesztiválja, amelyre idén rekordszámú magyar alkotás kapott meghívást: Gauder Áron Kojot négy lelke című filmje a fő versenyprogramban indulhat az Annecy Kristályért.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Az ostobaság csökkenését nevezzük haladásnak"
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ