Fórum / Hírek, cikkek / 125 éve született Jacobi Viktor Téma indító: Művész-világ  
'125 éve született Jacobi Viktor' című cikkhez tartozó téma.
Hozzászólás írásához kérem jelentkezzen be!
Jacobi András 2014-04-11 16:51 | Válasz erre | #1
Kedves szerkesztö ùrasszony !

Mivel vezetéknevem Jacobi, egy kutató csoportban sokat foglalkozok oly magyar személyek életrajzával, akiket ugyancsak Jacobi-nak hivtak. Igy Jacobi Viktor csládjáról már sokat tudok, és életének fontossabb eseményeit is megismerhettem.

A cikk részeit, amely Viktor muzsikai elfoglaltságát illeti, nem akarom megcáfolni. Ahhoz túl keveset tudok. Viszont a mondat, hogy ö, Viktor, "önkezüleg vetett véget életének" teljessen hibás ! Viktor t.i. az utolsó honapokban, mivel leukémiával szenvedett, egyre gyengébb lett. Halála elött még megpróbálta báttya, Olivér, öt meglátogatni New Yorkban. De mig a gözös az óceánt keresztezte, Viktor a betegsége elörehaladása miatt meghalt. Ott New York mellett lett eltemetve.

Üdvözlet
Jacobi András
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ