Verseskötet kapta a Costa legmagasabb elismerését
Dátum: 2011. január 26., szerda, 10:41
Jo Shapcott költő Of Mutability című verseskötetét választották a kategóriák győztesei közül az abszolút győztesnek a Costa-könyvdíj irodalmi elismerés ítészei.

Shapcott keddi diadala azt jelenti, hogy sorozatban második alkalommal választanak költeményeket felvonultató kötetet a Costa fődíjasának. A Costa Az év könyve díjazottja öt kategória - a legjobb regény, legjobb első regény, életrajzi írás, verseskötet és gyermekkönyv - győztese közül választják ki, és jutalmazzák 25 ezer fonttal. A kategóriák korábban bejelentett győzteseit fejenként ötezer fonttal jutalmazták.

Az Of Mutability című kötetben Jo Shapcott mellrákkal kapcsolatos érzéseit

dolgozta fel. A költőnő első kötete 1988-ban jelent meg, munkásságát azóta több díjjal ismerték el. A Londonban élő Shapcott a Londoni Egyetem professzora, kreatív írást tanít. Emellett a költők társaságának elnöke is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ