BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Ma nyílik a frankfurti könyvvásár
Dátum: 2011. október 11., kedd, 8:23
Az ünnepélyes megnyitóval már kedden megkezdődik a világ legrangosabb és egyben legnagyobb nemzetközi könyves seregszemléje, a frankfurti könyvvásár, amely egy nappal később a nagyközönség számára is megnyitja kapuit.

A szervezők hétfői közleménye szerint 110 ország - köztük Magyarország - mintegy 7500 kiállítója mutatkozik be a frankfurti vásárközpontban megrendezett kiállításon, amely immár a 63. a nagy hagyományokkal rendelkező frankfurti könyvvásárok sorában.

Az idei rendezvény díszvendég-országa Izland lesz, amely a vasárnapig tartó könyves seregszemlén lehetőséget kap arra, hogy az elmúlt időszak vulkánkitörései, valamint a pénzügyi megrázkódtatások után irodalmával hívja fel magára a figyelmet. Ezt a figyelemfelkeltést célozza, hogy a kis szigetország Mesés Izland néven mutatkozik be, mintegy 30 jeles szerzőjének közreműködésével.

Magyarország az 5-ös számú csarnokban - a többi között Hollandia, Belgium, valamint a balti országok társaságában - mutatkozhat be mintegy 100 négyzetméter alapterületen. A stand - amelyet a magyar irodalom legnevesebb személyiségeiről Burger Barna fotóművész által készített portrék díszítenek - a legfrissebb magyarországi és határon túli magyar könyvtermés alkotásairól igyekszik minél teljesebb képet nyújtani. A jelenlévő magyar "főszereplők" között lesz a Garaczi házaspár, Garaczi László és felesége, Nagy Ildikó Noémi.

A frankfurti könyvvásár híres arról, hogy nem csupán irodalmi, hanem - a könyves szakma minden területének részvételével - egyfajta kereskedői, üzletkötői vásár is. Ez idén is jellemző lesz a seregszemlére, sőt értesülések szerint több száz szakember már napokkal a vásár megnyitója előtt sátrat ütött Frankfurtban. A könyvvásáron a vasárnap esti zárásig több mint 1000 szakmai rendezvényt tartanak.

A nemzetközi könyvkiállításra számos külföldi és német szerzőt várnak a Majna-parti városba, köztük a tavalyi irodalmi Nobel-díjas perui Mario Vargas Llosát.

A vásár középpontjában ugyanakkor a szerzők és legújabb könyveik hagyományos bemutatkozása mellett változatlanul a könyvvilág digitalizálása áll. Jürgen Boos igazgató ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy szerte a világon továbbra is töretlen az elektronikus könyvek térhódítása.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Azt hiszem, az Isten azért alkotta meg az embert, mert csalódott a majomban."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ