Utazás a női tapasztalatok világába
Dátum: 2006. január 9., hétfő, 19:37
A női szexualitásról szóló Éjszakai állatkert című könyv néhány szerzője személyesen olvas fel novellájából kedd este a MU Színházban. A kötet 2005. októberben jelent meg, ahol három művész – Forgács Zsuzsa Bruria, Gordon Agáta, Bódis Kriszta – meghívott másik harmincat és megszületett egy közös műalkotás, egy korszaknyitó könyv, melyben harminchárom eredeti, magával ragadó hang szól, együtt – és külön-külön is. Szálljanak fel velük együtt az éjszakai Á járatra, egy meghitt, különös utazásra a női tapasztalat világába! Járják be velük együtt a magyar irodalom még felderítetlen partvidékeit az Alszunktól az Apaállatig, hogy kiderülhessen, milyen is nőnek lenni intim kapcsolatainkban a 3. évezredben, határon innen és túl, napnyugtától napfelkeltéig, a Nadírtól a Zenitig. A kötetben 33 szerző 56 műben ír a vágyról, szenvedélyről, intimitásról, testiségről, szerelemről és erőszakról.

A könyvet – ez alkalommal – maguk a szépírók mutatják be: többek között Tóth Krisztina, Erdős Virág, Hidas Judit, Radics Viktória saját alkotásából olvas fel.

Forgács Zsuzsa, a könyv szerkesztője a közönségnek elmeséli mi adta az aktualitását a mű létrejöttének, kik és miért vállalták el az írást, hogyan állt végül össze a kész kötet.

Az Egy könyv utóélete című irodalmi est fél hatkor kezdődik a MU Színházban(Kőrösy József u.17.), a részvétel ingyenes.

(Forrás: MTI-Panoráma)

  

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ