Esmények
Ma nyílik meg a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelynek a kortárs világirodalom egyik legjelentősebb alkotója, Umberto Eco olasz író a díszvendége, míg az országok közül Kanada mutatkozik be.
Esmények
Az „Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010” keretében április 13-án kerül sor az Európai Elsőkönyvesek Találkozójára Pécsett a Dante kávézóban.
Esmények
A kortárs világirodalom egyik legjelentősebb alakja, Umberto Eco lesz a csütörtökön megnyíló XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, míg az országok közül Kanada mutatkozik be.
Esmények
Az AEGON Művészeti Díj 2007-es kitüntetettje Rakovszky Zsuzsa írónő, aki a rangos elismerést a Visszaút az időben című kötetéért nyerte el.
Esmények
A szakralitás és a kortárs művészet viszonyát vizsgálja az idei, ötödik alkalommal megrendezendő Europoetica Sacra költészeti fesztivál – közölték a szervezők hétfőn.
Esmények
XVI. Gusztáv svéd király vasárnap átadta az idei Nobel-díjakat Orhan Pamuk török írónak és hat amerikai tudósnak.
Esmények
Hat alkotó vehette át a Pro Literatura-díjat szerdán Budapesten; az elismerést a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete irodalmi tagozatának vezetősége osztotta ki - közölte a szervezet.
Esmények
Gergely Ágnes Kossuth-díjas költő kapta a Radnóti Miklós költészeti biennále költői életműdíját sokoldalú munkássága elismeréséül pénteken Győrött.
Esmények
A magyar irodalom művelésében elért kimagasló tevékenységéért az idén négy alkotó, Barnás Ferenc, Németh Gábor, Radics Viktória és Simon Pálné Fischer Mária részesülnek a Déry Tibor Alapítvány elismerésében - mondta Réz Pál, a kuratórium elnöke.
Esmények
A török Orhan Pamuknak ítélték oda csütörtökön az idei irodalmi Nobel-díjat. Pamuk a török posztmodern irodalom emblematikus alakja, könyveiben rendszerint az Európa és az iszlám világ között rekedt Törökország identitászavarait mutatja be; eddig megjelent műveit több mint negyven nyelvre fordították le.
Esmények
Az angol nyelvű irodalom legrangosabb elismerésének számító Booker-díj (The Man Booker Prize for Fiction) idei kitüntetettjeit kedden jelentik be Londonban.
Esmények
Brianza-díjat kapott Kaiser László költő Lángok, tüzek között - Fra fiamme e fuochi - című, kétnyelvű verseskötete, amelyben a verseket Baranyi Ferenc fordította olaszra.
Esmények
Sigmond István és Nagykoppány Zsolt erdélyi, valamint Balogh Róbert magyarországi magyar írók vehették át az Arad-Budapest központú irodalmi folyóirat, az Irodalmi Jelen regénypályázatának díjait pénteken este a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban.
Esmények
Csütörtökön megnyitja kapuit a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelynek díszvendége Umberto Eco olasz író, díszvendég országa pedig Kanada – mondta el be Zentai Péter László, az szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója szerdán, sajtótájékoztatón.
Esmények
Ma van a költészet napja, ez alkalomból megemlékezéseket, könyvbemutatókat, felolvasásokat, dedikálásokat, konferenciákat tartanak országszerte.
Esmények
A költészet napja alkalmából megemlékezéseket, könyvbemutatókat, felolvasásokat, dedikálásokat, konferenciákat tartanak szerdán országszerte. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.
Esmények
Goethe-éremmel tüntették ki csütörtökön Weimarban Tandori Dezső Kossuth-díjas költőt, írót és műfordítót.
Esmények
Ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át az Év könyve 2006 irodalmi tehetségkutató verseny díjait. A Révai Digitális Kiadó és a Nők Lapja Cafe által Írd +Te - Az év könyvét!- elnevezéssel meghirdetett irodalmi versenyen 350 alkotás közül választották ki a legjobbakat.
Esmények
Esterházy Péter nyerte el az idei Pablo Neruda Nemzetközi Irodalmi Díjat, s december 6-án ünnepélyes keretek között vette át a nápolyi L'Orientale Tudományegyetemen - közölte csütörtökön Csorba László, a Római Magyar Akadémia igazgatója.
Esmények
Spiró Györgyöt ZAIKS-díjjal tüntetik ki Lengyelországban, az írót szerdán fordítói tevékenységéért jutalmazzák - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
Esmények
Bartis Attila, Garaczi László, Háy János és Kukorelly Endre a vendégei a november 15. és 17. között zajló észtországi magyar irodalmi napoknak. A rendezvények ideje alatt az észt közszolgálati rádió naponta kétszer félórában közli a magyar írók műveit.
Esmények
Kiosztották a legjobb női és férfi fõszereplőnek járó elismerést, valamint a Magyar Művek Szemléjének és a versmondó szalonnak a díjait a Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztivál szombati záró gáláján a budapesti Merlin Színházban.
Esmények
Az eddigi legfiatalabb női kitüntetettnek ítélték oda az angol nyelvű irodalom legrangosabb elismerését, a Booker-díjat, amelyet az idén a 35 éves, indiai születésű Kiran Desai vehetett át.
Esmények
Balogh Ferencné könyvtáros, Dobos László író és Nagy Gáspár költő vehette át a Pro Literatura Alapítvány által létrehozott Czine Mihály-díjat, a Károlyi-palotában tartott ünnepségen.
Esmények
Budapest Transzfer 2006-címmel rendezi meg az első Nemzetközi Írófesztivált a Petőfi Irodalmi Múzeum szeptember 20. és 23. között.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ