James B. Baker Award-ra jelölték Hegedűs Ilonát
Dátum: 2006. február 22., szerda, 7:44
A fiatal magyar költőnő, Hegedűs Ilona Clarissa című sci-fi versét James B. Baker Award-ra jelölték a 2005. legjobb verse kategóriában. A budapesti Hegedűs Ilona versei elsősorban a sci-fi, a fantasy és a horror műfajába tartoznak, és angol nyelven, brit és amerikai magazinokban jelennek meg.

Első, Unearthly Companion című verseskötete 2005 októberében jelent meg, és ez nem az első eset, hogy egy benne lévő verset valamilyen díjra jelölnek. Az írónőt legutóbb a 'Haunted House' című versért jelölték Muses Prize-ra, a Muses Review c. amerikai magazin évente kiosztott díjára.

 A mostani jelölés a Clarissa című, a science fiction műfajába tartozó versért jár.

A James B. Baker Award az amerikai Sam's Dot Publishing nevet viselő kiadó által évente kiosztott díj, amely a kiadó egyik alapítójára történő megemlékezésként a   James B. Baker nevet viseli, és elnyerhető novella, vers, cikk és illusztráció kategóriában is. A jelölteket a kiadónál dolgozó szerkesztők választják ki. A fölsorolt kategóriákban mindegyikük jelölhet egy-egy művet az általa az előző évben közreadásra kiválasztottak közül. 

Idén egy magyar szerző is van a jelöltek között. Hegedűs Ilona Clarissa című verse először a Sam's Dot Publishing Between Kisses címet viselő internetes magazinjában jelent meg 2005 júniusában, majd októberben az Unearthly Companion című verseskötetben is megjelent.

A kötet egyelőre kizárólag a Lulu.com-on lévő internetes áruházból szerezhető be.


Kapcsolódó linkek:
 
Hegedűs Ilona weboldala (angol): http://ilonahegedus.topcities.com

Hegedűs Ilona magyar nyelvű weboldala:

http://www.tar.hu/fairy/

A Clarissa c. vers:

http://ilonahegedus.topcities.com/Clarissa.html

The James B. Baker Award http://samsdotpublishing.com/awards.ht

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ A világ Isten bűnbeesése."
Hebbel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ