Irodalmi fülbevaló
Dátum: 2006. március 1., szerda, 14:41
A mai rohanó világban az embereknek egyre kevesebb ideje jut a nyugodt olvasásra - ezen a gondon segít a hangos könyv, amely kikapcsol és szórakoztat - hangzott el a Kossuth Kiadó szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen az Irodalmi fülbevaló címmel induló új sorozatot mutatták be.

A CD-ken az irodalmi művek neves színművészek hangján szólalnak meg. Az egyikük, a sajtótájékoztatón jelen lévő Lukács Sándor nemes munkának nevezte a hangos könyvek készítését, mondván, hogy mivel a fiatalok és kevésbé fiatalok egyre ritkábban vesznek könyvet a kezükbe, lehetővé kell tenni, hogy legalább hallgassák az irodalmat.

A hangos könyvek az elmúlt öt-hat évben jöttek divatba Nyugat-Európában - mondta Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója.

A Kossuth Kiadó eddig huszonhárom művet jelentett meg hangos könyvként, s az idén ebben a formában újabb tizenhatot ad ki, beleértve az Irodalmi fülbevaló című sorozat tizenkét „kötetét", vagyis CD-jét, amelyekből az év minden hónapjára jut egy-egy.

A sort Oscar Wilde: A boldog herceg, a csalogány és a rózsa című műve nyitotta meg, amelyhez Németh Kristóf adta a hangját. A sorozat korongjain William Shakespeare, Guy de Maupassant, Arany János, Mark Twain, Giacomo Casanova, Karinthy Fricike, Nyikolaj Gogol, Karel Capek, Grimm és Jókai Mór műveit Mácsai Pál, Lukács Sándor, Máté Gábor, Rátóti Zoltán és Igó Éva, Szervét Tibor, Rudolf Péter, Bodrogi Gyula, Benedek Miklós, Béres Ilona és Sinkó László adja elő.

A hangos könyveket ajánlják többek között a hordozhattó CD-lejátszóval közlekedő fiataloknak, az állandóan közlekedési dugókban ülő autósoknak, és nem utolsó sorban háziasszonyoknak az otthoni munka mellé.

A CD-k egységesen 1890 forintba kerülnek. Amennyiben valaki legalább hármat vásárol belőlük, s visszaküldi a kiadónak az igazolószelvényeket, decemberben részt vehet egy sorsoláson, amelyben három pár, egyenként százezer forint értékű briliáns fülbevaló talál gazdára.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ