Gárdonyi Géza, Eger legjobb marketingese
Dátum: 2006. március 13., hétfő, 13:58
Gárdonyi Géza a mai napig Eger legjobb marketingese - jelentette ki a város polgármestere hétfőn Egerben, a tízmillió forintból felújított Gárdonyi Ház avatásán, majd hozzátette: Egerben valóban nem túlzás Gárdonyi-kultuszról beszélni.

Gárdonyi Géza egykori egri lakóházának külső-belső festésén túl a négyezer kötetes könyvgyűjteményt is fertőtlenítették, restaurálták, csakúgy, mint a nagy író egykori bútorait - mondta Nagy Imre.

A Gárdonyi-hagyaték megőrzésének számos jele van - emelte ki a polgármester, aki emlékeztetett arra, hogy például a tavaly felavatott Gárdonyi-szobor is azt jelzi, a megyeszékhely mennyire fontosnak tartja Gárdonyi emlékének méltó őrzését és ápolását

Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt: 1952 óta ez volt a negyedik felújítás, ami jól mutatja, hogy gondos gazdaként járnak el a páratlan hagyatékkal kapcsolatban. Mint fogalmazott: a Gárdonyi Házat évente mintegy 25 ezren látogatják meg, s fontos, hogy a távolabbról érkező látogatók mellett a helyiek is minél többen megismerhessék azokat a kivételes értékeket, amelyeket az „egri remete" egykori otthona rejt. Petercsák Tivadar, az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója  elmondta: a beruházás tartalmazott olyan elemeket is, amelyek a mozgássérültek könnyebb bejutását szolgálják.

Szólt a másik, szintén ma átadott egri idegenforgalmi fejlesztésről,
a vármúzeum új szociális blokkjának kialakításáról is. Itt korszerű, akadálymentesített mosdókat, vizesblokkokat építettek, hogy még jobban kiszolgálhassák az évi több százezer látogató igényeit. Mint tudatta: a két beruházás összköltsége 20 millió forint volt, amit a városi és a megyei önkormányzat, valamint a vármúzeum saját forrásaiból finanszíroztak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Bármiben hiszel is, meghalsz, de ha semmiben sem hiszel, már élő halott vagy."
Kertész Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ