Gárdonyi Géza, Eger legjobb marketingese
Dátum: 2006. március 13., hétfő, 13:58
Gárdonyi Géza a mai napig Eger legjobb marketingese - jelentette ki a város polgármestere hétfőn Egerben, a tízmillió forintból felújított Gárdonyi Ház avatásán, majd hozzátette: Egerben valóban nem túlzás Gárdonyi-kultuszról beszélni.

Gárdonyi Géza egykori egri lakóházának külső-belső festésén túl a négyezer kötetes könyvgyűjteményt is fertőtlenítették, restaurálták, csakúgy, mint a nagy író egykori bútorait - mondta Nagy Imre.

A Gárdonyi-hagyaték megőrzésének számos jele van - emelte ki a polgármester, aki emlékeztetett arra, hogy például a tavaly felavatott Gárdonyi-szobor is azt jelzi, a megyeszékhely mennyire fontosnak tartja Gárdonyi emlékének méltó őrzését és ápolását

Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt: 1952 óta ez volt a negyedik felújítás, ami jól mutatja, hogy gondos gazdaként járnak el a páratlan hagyatékkal kapcsolatban. Mint fogalmazott: a Gárdonyi Házat évente mintegy 25 ezren látogatják meg, s fontos, hogy a távolabbról érkező látogatók mellett a helyiek is minél többen megismerhessék azokat a kivételes értékeket, amelyeket az „egri remete" egykori otthona rejt. Petercsák Tivadar, az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója  elmondta: a beruházás tartalmazott olyan elemeket is, amelyek a mozgássérültek könnyebb bejutását szolgálják.

Szólt a másik, szintén ma átadott egri idegenforgalmi fejlesztésről,
a vármúzeum új szociális blokkjának kialakításáról is. Itt korszerű, akadálymentesített mosdókat, vizesblokkokat építettek, hogy még jobban kiszolgálhassák az évi több százezer látogató igényeit. Mint tudatta: a két beruházás összköltsége 20 millió forint volt, amit a városi és a megyei önkormányzat, valamint a vármúzeum saját forrásaiból finanszíroztak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„ Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni"
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ