Murakami Haruki új regénye már a megjelenés előtt sláger
Dátum: 2009. május 28., csütörtök, 20:24
Újra Murakami-lázban ég Japán: a Nobel-díjra is esélyesnek tartott író könyve ugyan csak pénteken jelenik meg, de már így is hatalmas sláger.

A Norvég erdő és a Kafka a tengerparton Magyarországon is ismert szerzője öt év múltán rukkol elő új regénnyel, amelynek eddig csak a címe ismert. Az 1Q84 című könyv pénteken kerül forgalomba a szigetországban.

"Ez rettentő izgalmas, az emberek elepednek Murakami Haruki legújabb regényéért" - mondta a Sinocsosa kiadó szóvivője. Miután az előjegyzések lényegesen meghaladták a várakozásokat, a kiadó 100 ezerről 430 ezerre emelte az első kiadás példányszámát.

A könyv tartalmának titokban tartásával a hatvanéves író rendkívül jól sikerült marketingakciót hajtott végre. Mindenki a mintegy ezer oldalas műről beszél, amelynek címe japánul 1984-nek is olvasható. Az új regényre már megjelenése előtt rekordszámban érkeztek előjegyzések.

"Olyan régóta várok erre a regényre" - mondta az író egyik tokiói rajongója, akinek még az sem számít, miről szól majd a mű.

Murakami világszerte az egyik legismertebb japán szerző, műveit számos nyelvre lefordították. Azt egyelőre nem tudni, hogy az 1Q84 mikor lesz elérhető más nyelveken.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ