Szkeccsíró pályázat
Dátum: 2010. március 11., csütörtök, 14:29
Az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré szerkesztősége rövid, groteszk, a jelenségek hátterét a végletekig kiforgató jeleneteket vár. A zsűri által szakmailag arra érdemesnek tartott írások neves színészek előadásában hangzanak majd el az adó műsorában.

„Ahogy a Beatles zenéje nagy hatással volt a magyar popzenére, úgy a hatvanas-hetvenes évek brit formációja, a „Monty Python’s Flying Circus” is hatással van a magyar humorra.

Ugyan némi késéssel kezdték vetíteni nálunk a rövid, csattanós jelenetekből, úgynevezett „sketch”-ekből álló tévésorozatot, de a fiatalabb korosztályok köreiben igen nagy sikert aratott” – mondta Sinkó Péter a Rádiókabaré vezetője.

„A pályázat célja az MR1-Kossuth Rádió kulturális műsorai kínálatának bővítése, új művek alkotásának elősegítése. Reméljük, hogy az előadók után az írói gárda is megerősödve, újabb résztvevőkkel gazdagodva jelentkezhet a Rádiókabaré műsoraiban” – közölte Kerényi György az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője.

A pályaművek beérkezési határideje 2010. április 15., a munkákat a selejtezők és a döntő alapján az MR1-Kossuth Rádió által összeállított zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Dolák-Saly Róbert, Fábry Sándor, Litkai Gergely, Kőhalmi Zoltán és Sinkó Péter.

Az első helyezett 500 ezer, a második 300, a harmadik 200 ezer forint pályadíjat kap. Lehetőség lesz közönségdíj odaítélésére is, amelyet internetes szavazással tudnak majd kiválasztani a szavazók. A közönségdíj 250 ezer forint lesz.

A pályázat teljes szövege a www.radio.hu oldalon a Pályázatok menüpontban olvasható.  

A MR1-Kossuth Rádió 2007-es stuktúraváltása óta éves szinten megduplázódott az újonnan felvett kabaréműsorok száma: heti egy alkalommal egy óra Kabarématiné hallható vasárnaponként, szintén egy alkalommal Rádiókabaré vagy Kabaréklub címmel egy-egy óra humort hallgathat a közönség. Az adón minden ismert, a stand up műfajban elismert művész fellép. Tavaly kilenc új Rádiókabaré felvétel, két Szilveszteri rádiókabaré és tizenöt rész Kabaréklub készült el

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Ha találkozol a sikerrel és a kudarccal, akkor előbb-utóbb rájössz, hogy a kettő majdnem ugyanaz."
Joseph Rudyard Kipling
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ