Skót novellaíró pályázat
Dátum: 2006. május 12., péntek, 9:11
Novellaíró pályázatot hirdetett az Albannach Skót Kulturális Egyesület, amin bárki részt vehet: nemre, korhatárra, Albannach-tagságra, vagy skóciai családfára való tekintet nélkül.
 Egy személy csak egy novellával pályázhat, amelynek terjedelme nem lehet több 5000 karakternél. A pályázók három témakör közül választhatnak. A mai skót kalandok címűbe, olyan életszerű novellát várnak, ami a szerzõ saját élményeit, kalandjait taglalja a 21. századi Skóciában, legyen szó turistáról, munkavállalóról, vagy akár világfiról.

A Skócia a rejtélyek városa témakörbe bármilyen fiktív történetet le lehet írni, ami a Loch Nesst, a klánokat, a kastélyokat, a kísérteteket, vagy más rejtélyeket helyez elõtérbe.

A kelta mitológia témakörbe minden történet beleillik, ami összefüggésbe hozható a kelta tündérekkel, szokásokkal, druidákkal, és mítoszokkal.

A pályázatot augusztus 10-ig lehet beküldeni az info@skocia.hu e-mail címre. A novellákat írókból, műfordítókból és újságírókból álló szakzsűri bírálja majd el. A legjobb alkotásokat a díjazáson túl, a www.skocia.hu weboldalon és az Albannach õsszel kiadásra kerülõ, ezer példányban terjesztett füzetében is publikálják. Az eredményhirdetés szeptember elsején lesz.

(MTI-Panoráma)

Kép forrása: www.skocia.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ