Orbán János Dénes az Alexandra Pódiumon
Dátum: 2006. május 23., kedd, 22:14
Május 25-én csütörtökön 19-órai kezdettel Az Alexandra Könyvesház Pódiumán ismét a Vámos Klub várja hűséges rajongóit és új közönségét. Ezen az estén Vámos Miklós Orbán János Dénes erdélyi költővel beszélget majd.

Orbán János Dénest az Erélyi Híradó a kortárs magyar líra egyik legerősebb tehetségének nevezi, akinek költészetét az első pillanattól a tradíció fölkavarása jellemzi. Számos nagy klasszikus – többek között: Balassi, József Attila, Parti Nagy Lajos, Szilágyi Domokos – nagy hatással voltak alkotásaira, s akiknek sorait, szókapcsolatait merészen új kontextusba helyezi. Tehetséges költőnek tartja őt a kortárs irodalom, akit szemlátomást érdekel a forma minden csínja-bínja, s aki sok formát használ sikerrel. A költő 1973-ban született Brassóban. Magyar –angol szakot végzett a Kolozsvári Egyetem bölcsészkarán. Ma is Kolozsváron él és az Előretolt Helyőrség című irodalmi lap főszerkesztője. Most megjelent legújabb történetéről, a Búbocska – Ördögregény című rendkívüli mesekönyvéről is hallhatnak a hozzánk látogatók a csütörtök esti beszélgetésen.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„Ha találkozol a sikerrel és a kudarccal, akkor előbb-utóbb rájössz, hogy a kettő majdnem ugyanaz."
Joseph Rudyard Kipling
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ