BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
J.K. Rowling felnőtteknek szóló regénye szeptemberben jelenik meg
Dátum: 2012. április 13., péntek, 0:15

The Casual Vacancy címmel szeptember 27-én kerül a polcokra J.K. Rowling, a Harry Potter-széria szerzője felnőtteknek szóló regénye.

A könyvet a Little, Brown & Co. jelenteti meg, a kiadó csütörtökön közölte a kötet címét, megjelenésének dátumát, rövid szinopszisát.

Ez az első könyv, amelyet Rowling azóta írt, hogy búcsút intett Harry Potter varázslótanonc kalandos és szövevényes világának. A hétrészes regényfolyam minden idők egyik legsikeresebb fikciós műve volt, amelyből nagysikerű filmfeldolgozások is születtek.

Az író új könyve egy látszólag idillikus angol városkában, Pagfordban játszódik - árulta el a kiadó. A történet egy népszerű férfi váratlan halálával kezdődik, az eset megrázza a települést, amely valójában sokkal vésztjóslóbb hely, mint azt a csinos felszín sugallja. Pagford valójában "háborús övezet", gazdagok állnak szemben szegényekkel, szülők harcolnak tinédzser gyerekeikkel, feleségek a férjükkel. A Little, Brown & Co. szerint a regény "fekete komédia".

A The Casual Vacancy e-könyvként és hagyományos, papíralapú kiadásban is megjelenik. Rowling korábbi munkájával magasra rakta a lécet, a Harry Potter-kötetekből világszerte 450 millió példányt adtak el, az utolsó 2007-ben jelent meg.

Az angol író az év elején jelentette be, hogy felnőtteknek ír regényt, a részleteket egészen mostanáig azonban titokban tartotta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ