Magyar Nemzet - A Magyar Írószövetségé lehet a székház
Dátum: 2014. április 23., szerda, 15:10

Hamarosan a Magyar Írószövetség tulajdonába kerülhet a Bajza utcai székház, amelyet a közelmúltban Terézváros önkormányzata csereingatlanok fejében átadott az államnak - írta a Magyar Nemzet szerdán.

Szentmártoni János, az írószövetség elnöke a lapnak elmondta: a következő lépés az lesz, hogy szerződést kötnek az állami vagyonkezelővel, és - mivel számos közfeladatot is ellátnak - ingyen bérelhetik majd az ingatlant, amíg a parlament hozzájárulásával a tulajdonukba nem kerül. Hozzátette, amíg ez nem történik meg, amortizációs díjat kell fizetniük az épület után, amit nehezen tudnak kigazdálkodni.

A lap felidézi, hogy a fordulat 1989 óta várat magára, amióta civil szervezetként működik az írószövetség. Ez idő alatt számos esetben próbáltak megoldást találni a helyzetre. Volt, hogy a kerület vállalta magára a bérleti díjat, volt, hogy az állam öt, majd tíz évre garantálta az ehhez szükséges keretet, ezek azonban csak ideiglenesen oldották meg a problémát. 2012-ben került költségvetési sorba az írószövetség, akkor a korábbi, folyton változó támogatások helyett garantálták az évi 30 millió forintnyi működési támogatást.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Aki meg akarja ismerni a népek lelkületét, tanulmányozza a kölcsönkönyvtárakat."
Hauff
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ