Beck Tamás költő nyerte el az idei Petri György-díjat
Dátum: 2014. december 18., csütörtök, 8:59

Beck Tamás költő kapta idén a Petri György-díjat, amelyet december 22-én adnak át a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

Beck Tamás mellett az idei díjra jelöltek közül Hevesi Judit költő és Jassó Judit költő, író jutott be a fináléba. Az irodalmi elismerés kuratóriumának 2014-ben tagja volt a tavalyi nyertes Balaskó Ákos, Forgách András, Karádi Éva, Radnóti Sándor, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A díjat Petri György (1943-2000) halálának tizedik évfordulóján hozta létre az N&N Galéria Alapítvány, az elismerést minden évben a Kossuth-díjas költő születésének napján adják át. A díjat olyan - elsősorban fiatal - költő, író, drámaíró vagy esszéíró nyerheti el, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága - olvasható a közleményben.

A díjat eddig négy alkalommal adták át, korábban Kemény Lili, Bognár Péter, Gazdag Péter és Balaskó Ákos részesült az elismerésben. A díjazott szerzők minden évben átvehetik azt a Bookend című papírszobor alkotást, amelyet Louise McCagg, Robin Ami Silverberg és Böröcz András Petri György élőmaszkja nyomán készített. Emellett a nyertes első kötetét megjelenteti a Magvető Kiadó.

A nyilvános díjátadó esten Beck Tamás felolvas műveiből, közreműködnek a Színház és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatói Hegedűs D. Géza vezényletével.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Az udvariasság nem halt meg – csak Angliába menekült."
Duhamel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ