Irodalmi pályázat Kárpát-medencei középiskolásoknak - sárvári táborozással
Dátum: 2015. január 22., csütörtök, 9:42

Idén várja a középiskolás diákok pályamunkáit vers, próza és tanulmány kategóriában az Írók Alapítványa és az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár Város Önkormányzata, a pályázaton legjobbnak ítélt alkotások szerzőit pedig ebben az évben is vendégül látják a Rába-parti városban, egy közös irodalmi táborozáson - közölte az MTI-vel szerdán Mezey Katalin, az Írók Szakszervezetének főtitkára, a rendezvény szervezője.

A 38. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatra minden 14 és 18 év közötti középiskolás diák beküldheti magyar nyelven írt írásait. A pályázat beadásának határideje február 28. - közölte.

Hozzáfűzte: egy-egy pályázat terjedelme műfajonként maximálisan 15 kéziratoldal lehet, készülhet írógéppel, számítógéppel, de jól olvashatóan akár kézírással is.

A pályázatokat postán, vagy emailben lehet eljuttatni az Írók Alapítványa postacímére (1097 Budapest, Lónyay u. 43.), vagy emailben csatolt dokumentumként lehet elküldeni az iroszak@t-online.hu címre.

A borítékra vagy emailre pályázó nevén és címén, iskolájának nevén, illetve a pályázó telefonszámán kívül azt is rá kell írni, hogy melyik kategóriában pályázik.

Mezey Katalin közleményében arról is írt, hogy a legjobb 50 pályázat szerzőinek március 15-ig küldenek majd meghívást a résztvevők számára teljes egészében ingyenes táborra, sőt azok számára, akiknek ez szükséges, az útiköltséget is fedezik.

A pályázat eredményhirdetése a korábbi évek hagyományát követve a sárvári irodalmi tábor programját lezáró díjkiosztó ünnepségen lesz.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ