Elkészültek a színművek a II. Bábos Drámaíró Versenyre
Dátum: 2015. március 28., szombat, 8:20

Mindhárom író elkészítette az éjszaka folyamán az egyfelvonásos gyermekdrámáját, így péntek délelőtt megkezdődtek a próbák a II. Bábos Drámaíró Versenyre a Békéscsabai Napsugár Bábszínház épületében.

A témát csütörtök este a Békés Megyei Hírlap aznap megjelent számának cikkei közül sorsolták ki, a felkérést elvállaló íróknak a Hagyomány lett a Cseppnyi Önbizalomból címet kellett alapul venniük az íráshoz. Szabó Attila író az MTI-nek elmondta: "egyből megszerettem a témát, mert nagyon nyitott, ezerfelé el lehet vinni”. Hozzátette: viszonylag könnyen megírta a darabot, éjjel 2 és 5 óra között kész lett a drámával, utána már csak finomította a szöveget.

Kolozsi Angéla úgy nyilatkozott: ez a verseny a csapatmunkáról szól, hiszi, hogy a rendezővel még tudják úgy formálni a művet, hogy "jó előadás jöjjön ki belőle". Elárulta: arról írt darabot, hogy lomtalanításkor kiselejtezett játékok hogyan találják meg ismét az "önbizalmukat", hogy "jók ők még valamire". Kovács Petra rendező szerint Bertóti Johanna, akinek az írását ő állítja színpadra, "kerek mesét írt, dalokkal együtt". Nem tervez a darabba bábokat, "ez egy tárgyanimációs játék lesz" - felelt az MTI kérdésére. Mint mondta, azért vállalkozott a versenyre, mert "jó móka, jó játéklehetőség” - mondta. Asbóth Anikó, a debreceni Vojtina Bábszínház igazgatója, a II. Bábos Drámaíró Verseny társrendezője az MTI-nek elmondta: szerinte fontos, hogy a bábszínészek találkozzanak olyan váratlan szituációkkal, amelyek kimozdítják őket a rutinból. Ezért is tartotta jó ötletnek, hogy a résztvevő három bábszínház művészei vegyesen alkossanak egy-egy csapatot. Hozzátette: normális esetben 4-5 hétig próbálnak a bábosok, de a bemutató előtt a színművek, a bábok és a kellékek elkészítése körülbelül egy évvel korábban elkezdődik. A kész produkciókat vasárnap 15 órától tekintheti meg a közönség a békéscsabai Ibsen Stúdiószínház színpadán.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ