Borbély Szilárdra emlékeznek a Csokonai Nemzeti Színházban
Dátum: 2015. április 14., kedd, 8:09

Az én Borbély Szilárdom címmel felolvasóesttel egybekötött megemlékezést tartanak hétfő este a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Horváth Árpád Stúdiószínházában - közölte a színház szóvivője az MTI-vel.

Vajland Judit elmondta: a 2014-ben elhunyt költő, író, irodalomtörténész, debreceni közéleti személyiség emlékét egy olyan est keretében idézik fel, ahol a résztvevők közül bárki felolvashat Borbély Szilárdtól egy-egy számára kedves verset, prózaszöveget, cikket vagy drámarészletet, közéleti írást.

Elhangozhatnak róla szóló, vagy éppen neki dedikált írások is, s ha valaki ahhoz érez kedvet, egy-egy vele kapcsolatos irodalmi élmény vagy személyes találkozás felidézésével is hozzájárulhat a közös emlékezéshez - tette hozzá.

Az estet Borbély Szilárd barátai és tisztelői szervezik. A tavalyi hasonló megemlékezésen zsúfolásig megtöltötték a Horváth Árpád stúdiószínházat a tragikus körülmények között elhunyt debreceni író hívei, olvasói.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ