A Magyar Írószövetség közleménye
Dátum: 2016. március 31., csütörtök, 21:38

A Magyar Írószövetség megrendülten búcsúzik Kertész Imre Nobel-díjas írótól, aki életének 86. évében, hosszú betegség után hunyt el.


A Sorstalanság, a Kaddis a meg nem született gyermekért vagy A végső kocsma szerzőjének halálával nem csak a magyar, hanem az európai és egyetemes kultúra is kevesebb lett, nyilatkozta Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke. 2002. október 10-én első magyarként tüntették ki irodalmi Nobel-díjjal, az indoklás szerint:  Kertész "az egyén sérülékeny tapasztalatának szószólója a történelem barbár önkényével szemben".  Szentmártoni János hozzátette, hogy Kertész Imre ugyan nem volt az Írószövetség tagja, de életműve intézmények fölött álló érték, a gyászban valamennyi magyar író osztozik.

Kiadó: Magyar Írószövetség


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Számomra az öregkor mindig tizenöt évvel több, mint amiben éppen vagyok."
Bernard M. Baruch
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ