A költészet napja - Programok Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Dátum: 2016. április 4., hétfő, 14:40

Versfelolvasás, irodalmi est, szavalóverseny szerepel a költészet napi programok között Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szolnokon irodalmi programot szervez április 9-én a Szolnoki Művésztelep, valamint a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény. A művésztelepen - csapadékos időjárás esetén a könyvtárban - tartandó eseményen elsősorban szolnoki és megyei kötődésű művészek olvasnak fel, mondanak verseket, zenélnek, énekelnek.

Az eseményen fellép mások mellett Zelei Gábor és Váry Károly színművész, Jenei Gyula költő saját versét olvassa fel, Dinnyés József zeneszerző, előadóművész irodalmi estet tart az érdeklődőknek. A szervezők várják azokat az irodalomkedvelőket, akik szívesen mondanák el kedvenc verseiket vagy akár saját alkotásukat is.

Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Központ hirdetett immár 26. alkalommal szavalóversenyt a városi, környékbeli általános és középiskolai tanulók részére. A versenyen egy kötelező és egy szabadon választott művet kell előadni.

Az iskolai selejtezők és a középdöntő után április 11-én, hétfőn, a művelődési központban kerül sor a döntőkre. Az öt korcsoportban az első három helyezettet díjazzák és kiosztanak két közönségdíjat is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ