Könyvhét - Idén is Miskolcon kezdődnek a vidéki rendezvények
Dátum: 2016. június 2., csütörtök, 8:18

A hagyományoknak megfelelően idén is - még az országos megnyitó előtt - Miskolcon kezdődik a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok vidéki rendezvénysorozata.

A vidéki megnyitót június 8-án, szerdán tartják Lackfi János költő, író részvételével - hangzott el a rendezvényekről tartott keddi miskolci sajtótájékoztatón.

A miskolci könyvhét központi rendezvényeit hagyományosan az Erzsébet téren tartják, ahol a könyvekkel és az olvasással kapcsolatos előadásokat, koncerteket, kézműves programokat is rendeznek.

A könyvek ünnepe június 10-től a megyei és városi könyvtárban folytatódik, miután aznap megnyílik a miskolci Bartók Operafesztivál és a város központját "elfoglalja" a zene.

A könyvhét Borsod-Abaúj-Zemplén megyei programjai Sárospatakon V. Kulcsár Ildikó író, újságíró ünnepi köszöntőjével kezdődnek majd meg.

Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója felidézte, hogy Supka Géza író, szerkesztő, történész 1927-ben a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülése jogelődjének lillafüredi közgyűlésén tett javaslatot a könyvünnepre.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ