Magyar írók és költők konferenciája lesz Szigetváron
Dátum: 2016. július 8., péntek, 10:37

Több mint húsz író, költő vesz részt a Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566 Emlékévhez kapcsolódó konferencián július 9-10-én Szigetváron.

Az Írószövetség és a Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566 Emlékév Emlékbizottsága szervezésében megvalósuló tanácskozáson Berta Zsolt, Bíró Gergely, Deák Sárosi László, Diószegi Szabó Pál, Ircsik Vilmos, Jánosi Zoltán, Király Farkas, Kovács István, Mirtse Zsuzsa, Miklóssy Endre, Mórocz Gábor, Móser Zoltán, Nemes Attila, Novák Zsüliet, Réger Ádám, Rosonczy Ildikó, Simon Adrienn, Urbán Péter, Vári Fábián László, Windhager Ákos és Zsille Gábor vesz részt - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hóvári János, az Emlékbizottság elnöke, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. főigazgatója és Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke emlékező együttlétre és közös gondolkodásra hívta meg az alkotókat a történelmi városba.

A költő Zrínyi Miklós szellemi örökösei, magyar írók és költők fognak arról együtt gondolkodni, hogy mit jelent a 21. század alkotóinak Zrínyi Miklós, a hősiesség, a bajtársiasság, a hősi önfeláldozás, a közösséghez való tartozás, a rájuk hagyományozott örökség. A meghívottak között zenetörténész, irodalomtörténészek és történészek is szerepelnek, így több irányból és szemlélettel járják körbe majd a központi témákat az alkotók.

A konferencián elhangzó előadások és gondolatok esszenciáját a Magyar Napló folyóirat fogja közzétenni szeptemberi számában.

Nem első alkalommal fordítanak figyelmet az írók közösségére az emlékév keretein belül, hiszen az Emlékbizottság a Magyar Naplóval közösen szépirodalmi pályázatot hirdetett meg. A kiírásra olyan verseket vagy novellákat vártak, amelyek Szigetvár védőjének, Zrínyi Miklósnak állítanak emléket - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ