Ekler Andrea kapta a 44. Tokaji Írótábor díját
Dátum: 2016. agusztus 13., szombat, 9:03

Ekler Andrea irodalomtörténész vehette át a 44. Tokaji Írótábor díját pénteken; Nagy Hordó-díjjal Lezsák Sándor költőt, írót, politikust tüntették ki - közölték az MTI-vel a szervezők.

Ekler Andrea irodalomtörténész példaértékű alázattal értelmezi elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóinak munkásságát, és elkötelezett kutatója Németh Lászlónak - emelte ki a MTI-hez eljuttatott laudáció.

Az irodalomtörténész köteteiben (Létra az örökléthez, A közöny az ördög karosszéke, A szabadság hívása) olyan írók műveit vizsgálta, akik a földrajzi távolság és a kronológiai különbségek ellenére az alkotói lét közös kérdéseit vetik fel.

Ekler Andrea munkássága során kutatta Ágh István, Csoóri Sándor, Vathy Zsuzsa, Nagy Gáspár, Buda Ferenc, Kovács István, Dobozi Eszter és sok más hazai és határon túli író alkotásait, Németh László világirodalmi szövegeit pedig három kötetbe gyűjtve publikálta.

Hordó-díjjal ebben az esztendőben Bertha Zoltánt, Fecske Csabát és Ködöböcz Gábort jutalmazták - tájékoztattak a szervezők.

A péntektől vasárnapig tartó 44. Tokaji Írótábor elsősorban a hatvan ével ezelőtti jeles történéseket, az 1956-os forradalmat és szabadságharcot vizsgálta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ