A Magyar Versmondók Egyesületének közleménye
Dátum: 2016. november 9., szerda, 11:41

Jön a versek hétvégéje! Györött a 37. Radnóti Miklós nemzeti vers- és prózamondó verseny és a Nemzet Verseny Budapesten.

Jön a versek hétvégéje! Györött a 37. Radnóti Miklós nemzeti vers- és prózamondó verseny és a Nemzet Verseny Budapesten.

37. alkalommal rendezi meg a Radnóti Miklós Emlékbizottság és Irodalmi Társaság a Magyar Versmondók Egyesületével karöltve Győrött a Radnóti Miklós nemzeti vers- és prózamondó versenyt, amely a versmondó versenyek legjobbjai, a győztesek kétévenkénti nagy megmérettetése: a versenyek-versenye. Ez alkalomból átadják a Radnóti-díjakat is.

Az 1971-ben alapított Radnóti-díjat költőknek, illetve versmondóknak és versmondókat felkészítő pedagógusoknak, irodalomnépszerűsítő szakembereknek ítélik oda. Idén két felnőtt amatőr vers- és prózamondó kap Radnóti előadói díjat, és egy szakember veheti át a Radnóti-díjat, az irodalmat és a versmondást népszerűsítő tevékenysége elmeréseként. A nagyszabású és reprezentatív versenyre 28 versenyző kapott meghívást a hétvégi versenyre, az anyaország mellett a Felvidékről, a Partiumból, Erdélyből, a muravidéki Lendváról és Burgenlandból.

A résztvevők az abdai elágazásnál megkoszorúzzák a Kossuth-díjas Melocco Miklós Radnóti szobrát. A következő napon újabb versmondás veszi kezdetét: ekkor tartja a Nemzeti VERSeny döntőjét a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete, majd a Nemzetiben a Vers a bajnoktól gálával koronázzák meg a versek hétvégéjét.

További részletek a www.vers.hu oldalon

Kiadó: Magyar Versmondók Egyesülete


(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ