A siker az idei Debreceni Irodalmi Napok fő témája
Dátum: 2016. november 12., szombat, 12:43

A siker a fő témája az idei Debreceni Irodalmi Napok rendezvényeinek, amelyeket november 13. és 17. között rendeznek meg a városban - közölték a szervezők pénteki sajtótájékoztatójukon.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, hogy az eddigi irodalmi napokat is mindig valamilyen tematika mentén szervezték. A mostani, sikerorientált világban pedig "kapóra jött" a siker témája, amelynek mentén a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. a társintézményekkel - Debreceni Egyetem, Debreceni Irodalom Háza, Méliusz Juhász Péter Könyvtár - közösen szervezi a közel fél évszázados múltra visszatekintő irodalmi napokat.

Bódor Edit, a Főnix ügyvezetője a programok közül kiemelte, hogy hétfőn a Kölcsey Központban mutatkozik be Debrecen testvérvárosa, Balatonfüred Tempevölgy című kulturális és művészeti folyóirata. Este Mácsai Pál és Fullajtár Andrea főszereplésével Radnóti-estet tartanak. Kedden A siker itthon és külföldön címmel panelbeszélgetés lesz szintén a Kölcsey Központban.

Szirák Péter, a rendezvény kurátora, az Alföld című folyóirat főszerkesztője kifejtette: az irodalmi napok célja, hogy az irodalom szeretetének és pótolhatatlanságának üzenete a lehető legtöbbekhez eljusson. Ennek érdekében új helyszínen, a Nagyerdei Víztoronyban is lesznek érdekes programok. Ott adják át immár 39. alkalommal az Alföld-díjakat.

Herczeg Ákos a Méliusz Juhász Péter Könyvtár képviseletében elmondta, hogy szerdán Grecsó Krisztiánnal lesz beszélgetés az intézményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ