Novellapályázatot hirdet a Tekintet folyóirat
Dátum: 2017. agusztus 16., szerda, 15:01

Novellapályázatot hirdet 18 és 40 év közötti alkotóknak a Tekintet irodalmi, művészeti és szociográfiai online folyóirat, amely 100 ezer forinttal díjazza a legjobb alkotás szerzőjét.

A pályázat kiírása szerint a művek terjedelme legfeljebb 12 ezer karakter lehet szóközökkel együtt. Tartalmi megkötés nincs, de előnyt élveznek azok az írások, amelyek a mai Magyarország egy-egy égető szociális, gazdasági vagy politikai problémáját állítják középpontba. Egy alkotó legfeljebb egy, korábban máshol nem publikált írással pályázhat.

Kácsor Zsolt, a folyóirat főszerkesztője az MTI-nek azt mondta, elsősorban a kötettel még nem rendelkező fiatal szerzőket próbálják megsegíteni a pályázattal, mivel Magyarországon "igen-igen nehéz" az írók pályakezdése.

A viszonylag magas összeggel, 100 ezer forinttal járó első díjjal minél többeket szeretnének arra csábítani, hogy "írjanak, és érezzék, fontos, amit gondolnak" - fűzte hozzá. A beküldött novellákat a szerkesztőség tagjai bírálják el.

Az első helyezett díjazása mellett a legjobbnak ítélt további tíz írást a szerzők hozzájárulása esetén leközli a Tekintet. A pályamunkákat szeptember 30-ig lehet benyújtani postai úton, az eredményhirdetés október 31-én lesz.

A József Attila-díjas író, Ördögh Szilveszter (1948-2007) által alapított, csaknem három évtizedes múltra visszatekintő, korábban nyomtatásban megjelenő Tekintet április 11. óta működik online folyóiratként.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Az elme betegségei sokkal pusztítóbbak, mint a test betegségei."
Cicero
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ