Lator László kapta az Európa Könyvkiadó Wessely-díját
Dátum: 2017. november 22., szerda, 21:54

Wessely László-díjat adományozott az Európa Könyvkiadó Lator László Kossuth-díjas költő, műfordítónak, egyetemi tanárnak több évtizedes kimagasló versfordítói, irodalmári, oktatói és irodalomszervező tevékenységéért.

Lator László november 19-én ünnepelte 90. születésnapját, az évfordulóhoz kapcsolódva vehette át az elismerést - közölte a kiadó szerdán az MTI-vel.

A Wessely László-díjat az Európa Könyvkiadó néhai jeles műfordítójának hagyatékából testvére, André Wessel alapította 1980-ban a kiadóval közösen az előző év kiemelkedő műfordítói teljesítményének elismerésére. Lator László 1955 és 1989 között volt az Európa Könyvkiadó lektora, később főszerkesztője.

Az emlékplakettel járó elismerést a Petőfi Irodalmi Múzeumban adták át az irodalmárnak. Az Európa Könyvkiadó, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Írószövetség közös rendezvényén köszöntötték tanítványai és tisztelői Lator Lászlót.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ