Idén 26 ország 160 kiállítója szerepel a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
Dátum: 2018. március 29., csütörtök, 8:10

Idén 26 ország 160 kiállítója és több mint 170 program, közte könyvbemutató, dedikálás, kerekasztal-beszélgetés, vetélkedő és koncert várja a látogatókat a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon április 19. és 22. között a Millenáris parkban.

A könyvfesztivált Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyitja meg, a díszvendég Szerb Köztársaság részéről Vladan Vukosavljevic kultúráért és médiáért felelős miniszter mond köszöntőt - közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerdán az MTI-vel.

A könyvfesztivál díszvendége Daniel Kehlmann német író lesz. A Budapest Nagydíjat Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese és Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke adja át a német szerzőnek, akit Darvasi László laudál.

A fesztivál egyik kiemelkedő eseménye az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, amelyre idén 18 országból érkeznek résztvevők. A KKM-Balassi Intézet tucatnyi országból vár könyves szakembereket idei programjára. A Kis Könyves Éjen 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez kulturális programokat, amelyekről a kiskonyves.blog.hu oldalon lehet tájékozódni.

A könyvfesztivál programjait a www.bookfestival.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ