Május másodikáig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra
Dátum: 2018. április 19., csütörtök, 13:28

Május 2-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 14. alkalommal hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó - mondta el Zahovai Fanni, a könyvtár kulturális szervezője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A pályázók három korcsoportban(7-9 évesek, 10-13 évesek, 14-16 évesek) indulhatnak, tematikai megkötés nincs, a terjedelmi korlát legfeljebb öt oldal - tette hozzá.

Elmondta: pályázni magyarországi és határon túli településekről is lehet, a pályaműveket május 2-ig várják elektronikus formában a janikovszky@fszek.hu címen.

Tavaly ötszáz mese érkezett, az előzsűrizést mindig a könyvtárosok végzik, majd a száz kiválasztott meséből a zsűritagok döntenek a legjobbakról - magyarázta.

Az elmúlt 14 évben a mesék témája változott leginkább, mostanság szinte mindegyik írásban megjelenik a virtuális valóság - fűzte hozzá.

Zahovai Fanni arra is kitért, hogy a pályázók gyakorta írnak traumákról - szülők válása, iskolai bántalmazás -, valószínűleg saját életükből merítve példát.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ A lelkesedés nem pótolja a tehetséget. A tehetség nem pótolja az edzést. Az edzés nem pótolja az intelligenciát."
Felirat a Minneapolisi Sportpalota főbejáratán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ