Kányádi Sándorra emlékezik a Kaláka együttes pénteken Egerben
Dátum: 2018. június 28., csütörtök, 10:37

A napokban elhunyt Kossuth-díjas költőre, íróra, műfordítóra, Kányádi Sándorra emlékezik a Kaláka együttes pénteken Egerben azalkotó által ültetett fánál, megzenésített Kányádi-versekkel.

Három évvel ezelőtt a Kaláka Fesztivál keretében Kányádi Sándor fát ültetett az egri Érsekkertben, a Múzsák Ligetében. A zenés megemlékezés pénteken 12 óra 30 perckor lesz, a Bródy Sándor Könyvtárba szervezett Dsida-kiállítás megnyitója után - közölte az egri polgármesteri hivatal szerdán az MTI-vel.

Mint írták, Kányádi Sándor nagyon szerette és tisztelte Dsida Jenő költészetét, a Kaláka együttes tagjaival pedig baráti viszonyban volt. A Kaláka számos Kányádi-verset zenésített meg, néhány költeményt az alkotó kifejezetten a zenekarnak írt.

Három lemez született, amelyen a Kaláka, illetve Gryllus Dániel zenéivel kizárólag Kányádi-versek hallhatók. Az első 2004-ben a Hangzó Helikon-sorozat induló kiadványa, a költő 75. születésnapjára időzített Kaláka-Kányádi album volt, ezt követte négy évvel később a Fehéringes versek című CD a költő felnőtteknek szóló munkáival, majd 2009-ben újabb Kaláka-Kányádi-lemez, ezúttal gyerekeknek.

Kányádi Sándor életének 90. évében június 20-án hunyt el Budapesten.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ