Sokszínű programokat kínál a Budavári Könyvünnep
Dátum: 2018. agusztus 27., hétfő, 18:59

Sokszínű programokat, köztük író-olvasó találkozókat, dedikálásokat, kiállítást és koncerteket is kínál a Budavári Könyvünnep augusztus 31. és szeptember 2. között a budai Várban - hangzott el az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában szombat délelőtt.

Bauer Eszter szervező a műsorban elmondta, hogy a rendezvényen Marék Veronika író dedikálásra és beszélgetésre, Berg Judit író pedig a Mátyás-templomban közös sétára invitálja az érdeklődőket.

A rendezvényen mások mellett a Jazzical Trió, Szalonna és bandája, Für Anikó, Berecz András és a Boróka Néptáncegyüttes lép színpadra. Az idei fesztivál díszvendége Székelyudvarhely, így az érdeklődők udvarhelyszéki és kalotaszegi táncokat is megtekinthetnek.

A 16. Budavári Könyvünnep a júniusban elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordító, Budavár díszpolgára emléke előtt tiszteleg, a Jókai Anna Szalonban emlékestet rendeznek, míg a Virág Benedek Házban emlékkiállítás várja a közönséget.

Szeptember 2-án a Kaláka ad koncertet a Szentháromság téren Vannak vidékek címmel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ