Temesi Ferenc bemutatkozik New Yorkban
Dátum: 2018. november 27., kedd, 7:51

Temesi Ferenc író bemutatkozik New Yorkban: vasárnap legutóbbi regényének bemutatója volt, a kedden kezdődő európai irodalmi fesztiválon pedig ő képviseli Magyarországot az amerikai metropoliszban.

A Kossuth- és József Attila-díjas író 49/49 című új regényét - amely októberben jelent meg - a New York-i magyar könyvtárban mutatták be.

A zsúfolásig megtelt helyiségben az író részleteket olvasott fel a regényből, valamint felolvasta Bartókról írt esszéjét. Temesi Ferenc az MTI-nek telefonon elmondta: a beszélgetésen a közönség hosszú ideig ott maradt, és sok kérdést tett fel, mind a regényre vonatkozóan, mind az ő terveit illetően.

Temesi Ferenc - aki a Magyar PEN Club alelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia tagja - elmondta: részt vesz a kedden kezdődő New York-i irodalmi fesztiválon. Két panelbeszélgetés szereplője lesz, emellett felolvassa két esszéjét, az egyik az 1968-as eseményekről szól, a másik pedig az európai identitásról.

Vincze Máté, a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az európai irodalom kulturális fesztiválját negyedszer rendezik meg a városban. A fesztivált az Európai Unió országainak ottani kulturális intézetei közösen szervezik. Az Új irodalom Európából 2018 című rendezvény kedden kezdődik, három napig tart, témája a kulturális örökség és a sokszínűség, valamint a globalizáció és a migráció kihívásai.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó és az elmúlt nap."
Daumer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ