Kocsis Árpád győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
Dátum: 2019. január 21., hétfő, 9:09

Kocsis Árpád író színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt szombat este Újvidéken. A díjnyertes darabot Tara Manic állította színpadra.

A megírandó mű címét - Nincs sor a halas bódénál - az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki péntek reggel. Ez alapján kellett három szerzőnek, Kocsis Árpádnak, Fehér Miklósnak és Szalai Bencének délutánig drámát írnia.

Ezután a rendezőknek - Tara Manicnak, Deli Szófiának és Ricz Árminnak - 24 órájuk volt arra, hogy színpadra állítsák az új drámákat a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével.

A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját háromfős szakmai zsűri véleményezte és díjazta. Az Oláh Tamás színházi szakember, Varga Tamás színész és Hernyák György rendező alkotta testület szerint a legjobb szereplő Banka Lívia, Horváth Blanka, Pongó Gábor és Huszta Dániel lett.

A legjobb rendezésért Ricz Ármin színészt díjazták, aki Fehér Miklós drámáját állította színpadra.

A nézők is szavazhattak, a közönségdíjat így a Szalai Bence-Deli Szófia szerző-rendező páros drámája érdemelte ki.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ