Kiss Anna költőt köszöntik hétfőn a Vigadóban
Dátum: 2019. január 28., hétfő, 14:52

Kiss Anna, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költőt és írót köszöntik művésztársai hétfőn, a Vigadóban 80. születésnapja alkalmából.

Kiss Anna megzenésített verseit négy zenekar, az Eszter-lánc, a Kaláka, az Etnofon, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák játsszák majd - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes egyik alapítója úgy fogalmazott, hogy Kiss Anna varázslatos, kicsit folklorisztikus és szürrealista egyedi világa nagyon jót tesz a daloknak. "Nagyon szeretjük énekelni a verseit" - fűzte hozzá.

A zenekarok játéka között színinövendékek adnak elő rövid bábjeleneteket Kiss Anna szövegeire, a Kaláka több dalát pedig Cakó Ferenc homokanimációja illusztrálja.

A hétfői előadás részét képezi a Kaláka 50. jubileumi koncertsorozatának is. "Annyi mindent csináltunk az elmúlt 50 évben, hogy úgy döntöttünk, ne csak az alapítás dátumára emlékezzünk meg november végén" - mondta. Ezért egy 50. jubileumi szezont hirdettek meg erre az évre, amelynek keretében több generációt céloznak meg és határon belül és túl is tartanak majd olyan zenei alkalmakat, amikor kerek évfordulót ünneplő művésztársakat köszöntenek - fejtette ki a zenész.

Elmondta, hogy a sorozat nyitóeseménye a 80 éves Kiss Anna köszöntése lesz, akinek verseit a zenekar alapítása óta folyamatosan énekeli.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A képmutatás a bűn hódolata az erény előtt."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ